Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε σήμερα -0,58% στις 91,082 μονάδες, συνεχίζοντας μια πτωτική τάση που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου. Από αυτό η βρετανική λίρα κέρδισε +1% και έφτασε τα 1,40 δολάρια για πρώτη φορά από τις 18 Μαρτίου. Περισσότερες αποδείξεις για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία στη Βρετανία αναμένεται να φανεί από τα στοιχεία που θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Η αδυναμία του δολαρίου ήταν έντονη, με το νόμισμα να χτυπά τα χαμηλά των πολλών εβδομάδων έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων της G10, όπως το γιεν Ιαπωνίας, το ελβετικό φράγκο, το δολάριο Αυστραλίας το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας και το ευρώ.

Οι κινήσεις είναι το αντίστροφο του τι συνέβαινε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όταν το δολάριο κέρδισε έναντι των ίδιων μεγάλων νομισμάτων καθώς οι διαχειριστές είδαν τις αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα πως αυξήθηκαν και το δολάριο προσέφερε υψηλότερες αποδόσεις.

Ο βαθμός της αδυναμίας του δολαρίου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Δευτέρας φάνηκε να παρακολουθεί την απόδοση στο 10ετές ομόλογο, το οποίο ανέβηκε ελαφρώς στα 1,5994% αφού υποχώρησε στο 1,5280% την Πέμπτη από το υψηλό ενός έτους του 1,7760% τον Μάρτιο.

Το ευρώ αυξήθηκε πάνω από 1,20 $ για πρώτη φορά από τις 4 Μαρτίου σε 1,2037 $ το απόγευμα στη Νέα Υόρκη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναντά την Πέμπτη με εσωτερικές διαιρέσεις σχετικά με τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, εκτεταμένων κλειδαριών COVID-19 και πιθανών καθυστερήσεων στο ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ που αποτελούν το σκηνικό.

Η αγορά βρίσκεται σε μια περίοδο συσσώρευσης στις αποδόσεις των ΗΠΑ και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες του δολαρίου, δήλωσε στο Reuters o Masafumi Yamamoto, της Mizuho Securities στο Τόκιο. Το δολάριο αγόραζε 108.135 γιεν τη Δευτέρα το απόγευμα και έφτασε στο πιο αδύναμο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου.

Οι αγορές συναλλάγματος και ομολόγων αναζητούν δύο γεγονότα την Τετάρτη για ενδείξεις ως προς το πού πηγαίνουν τα επιτόκια: Είναι η Δημοπρασία 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων των 20ετών ΗΠΑ και οι δηλώσεις της Τράπεζας του Καναδά σχετικά με το πότε μπορεί να μειώσει τις αγορές ομολόγων και να επιτρέψει την αύξηση των επιτοκίων της.

«Η Τράπεζα του Καναδά μπορεί να προβλέψει τι έρχεται για τα επιτόκια των ΗΠΑ σηματοδοτώντας μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική. Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Fed τελικά» σχολίασαν παράγοντες της αγοράς.

Τα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin υποχώρησε περίπου 1% στα 55.782 δολάρια το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη σε μια μέρα σχετικά σταθερών συναλλαγών μετά από πτώση την Κυριακή.

Ο ιστότοπος δεδομένων CoinMarketCap ανέφερε μια διακοπή στην περιοχή Xinjiang της Κίνας, η οποία φέρεται να εξουσιάζει πολλή από την εξόρυξη bitcoin, για την πώληση.

Η εικόνα στις αγορές των crypto currencies

Το σκαμπανέβασμα για το Bitcoin επιβάρυνε όλα τα κρυπτονομίσματα αρχικά και αργότερα το καθένα αποτύπωσε τον δικό του «χαρακτήρα».

Σήμερα στις 12:15 δική μας ώρα

• το Bitcoin BTC ήταν στα 54.549,16 δολάρια επίπεδο -0,90% χαμηλότερα από την προηγούμενη ώρα και στο 24ωρο πέφτει -4,70% ενώ στο επταήμερο χάνει πλέον -10,54%

• το Ethereum ETH ήταν στα 2111,65 δολάρια με πτώση -0,59% από την προηγούμενη ώρα και πτώση -6,82% στο 24ωρο ενώ στο επταήμερο άχισε να χάνει -2,64%

• το binance coin (BNB) ήταν στα 498,21 δολάρια με πτώση -0,59% από την προηγούμενη ώρα και απώλειες 7,42% στο 24ωρο ενώ στο επταήμερο έχανε -9,79%

• το XRP ήταν στα 1,25 δολάρια με -2,20% πτώση από την προηγούμενη ώρα και -16,91% απώλειες στο 24ωρο, ενώ στο επταήμερο έχανε -22,30%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές