Εύχομαι η ηλεκτρονική, επανεκκίνηση του «Οικονομικού» να πάει καλά, να μακροημερεύσει και να αφήσει, όπως και ο έντυπος, ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της οικονομικής ενημέρωσης ή σωστότερα τεκμηρίωσης.
Διότι ο «Οικονομικός» αυτό ήταν, κάτι καθόλου εύκολο σε μια μακρά περίοδο με οξύτατες αντιπαραθέσεις, επιχειρηματικές και πολιτικές. Είχε πετύχει, δηλαδή, να είναι ένα περιοδικό στο οποίο προσέφευγαν για να ενημερωθούν για τα σοβαρότερα τρέχοντα, τα διεθνή και τις νέες ιδέες και προτάσεις, διεθνώς, μεγάλο εύρος πολιτών, απόψεων, επαγγελμάτων, ηλικίας. Ήθελαν, να το πω απλά, να καταλάβουν, με εγκυρότητα, και το υπόβαθρο των τρεχόντων ειδήσεων. Το κατάφερνε αυτό σε μεγάλο βαθμό, παρά το ότι το ίδιο είχε τη δική του γραμμή με την οποία συχνά πολλοί, αναγνώστες του, αντιπαρατίθεντο.
Αυτό, πρέπει να πούμε, ήταν σε μεγάλο βαθμό έργο του Διευθυντή του, του Γιάννη Μαρίνου. Σου έδινε το θέμα – και επέλεγε κάθε φορά τον «σωστό» συντάκτη – και σου έλεγε: «Για βρες τι ακριβώς συμβαίνει με το τάδε θέμα;». «Τι σημαίνει αυτό που είπε ο τάδε;». «Γιατί βγαίνει από την ΕΣΥΕ αυτό το νούμερο;» κτλ, κτλ.
Ως δημοσιογράφος και ιδίως ως Διευθυντής είχε αρχές αλλά το κύριο είναι ότι σεβόταν και τις δικές σου αρχές και ιδέες και κατά την άσκηση της δημοσιογραφικής σου εργασίας. Μάθαμε πολλά από αυτό τον τρόπο Διεύθυνσης και δεν θα τον ξεχάσουμε, δεν τον ξεχάσαμε. Αυτός ο «παλιός» τρόπος, δημοσιογραφίας και διεύθυνσης, στις μέρες μας, είναι τραγικά αναγκαίος.
Latest News
Η συζήτηση που δεν γίνεται για τον προϋπολογισμό
Η Βουλή συζητάει τον προϋπολογισμό, όμως η σοβαρή συζήτηση για την οικονομική πολιτική δεν γίνεται
Βουλιμία
Είναι γνωστό ότι μεταξύ των θανάσιμων αμαρτημάτων περιλαμβάνεται και η βουλιμία…
Μπουλντόζες τη νύχτα
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποφάνθηκε ότι ο νόμος με τον οποίο χτίζουμε στην Ελλάδα από το 2012 είναι αντισυνταγματικός, εξαιρεί όσες οικοδομές έχουν αποδεδειγμένα αρχίσει εργασίες για την ανέγερσή τους
Οι εγκλωβισμένοι, τα ακίνητα και ο… φορέας
Θυμηθήκαμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μικρών επιχειρήσεων που μέσα στην κρίση κοκκίνισαν τα δάνειά τους
Η ευθύνη των τραπεζών
Οι τράπεζες πατούν καλύτερα στα πόδια τους, δεν εξαρτάται η κερδοφορία τους από τις προμήθειες. Επίσης είναι εμφανές ότι χρειάζεται η κυβέρνηση μια «νίκη» στο μέτωπο του κόστους ζωής
Ανάπτυξη που «τρώγεται»
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είμαστε πάνω και από τον στόχο του 2024
Απιστευτα δώρα προς τα πολιτικά άκρα
Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το σύνδρομο της επιτυχίας από μια φάση και μετά τυφλώνει τις δημοκρατίες, οι οποίες στη συνέχεια χάνουν και την ακοή τους.
Ελληνικές απώλειες από το «γαλλικό μέτωπο»
Θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρες και τις πρώτες απώλειες για την Ελλάδα από το «γαλλικό μέτωπο».
Σοκαριστικές ομοιότητες
Στη Γαλλία, οι έμπειροι από την ελληνική κρίση βλέπουν ομοιότητες με την περίοδο 2012 – 2014 στην Ελλάδα
Η Γαλλία σε κρίση και η Ευρώπη σε περιδίνηση
Η πολιτική κρίση στη Γαλλία έρχεται να αναδείξει τα συνολικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης