Τις τελευταίες πινελιές του προγράμματος ενίσχυσης των οικογενειών ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων βάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν, με στόχο να παρουσιάσει το αποκαλούμενο «Family Plan» πριν από τις 28 Απριλίου και την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Αν και το προωθούμενο πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η Washington Post παρουσιάζει τα βασικά του σημεία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα το χρηματοδοτικό πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει 1 τρισ. δολάρια σε νέες δαπάνες και 500 δισ. δολάρια σε νέες πιστώσεις φόρου.

Η πρόταση θα ενταχθεί στο αμερικανικό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης American Jobs Plan, ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ το AJP περιλαμβάνει κεφάλαια για υποδομές, εθνικά ευρυζωνικά προγράμματα και έργα καθαρής ενέργειας, το Family Plan  θέτει στο επίκεντρο την κοινωνική πρόνοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα τα 1,5 τρισ. δολάρια θα διατεθούν ως εξής:

  • Περίπου 225 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη της παιδικής μέριμνας
  • 225 δισεκατομμύρια δολάρια για αμειβόμενη οικογενειακή και αναρρωτική άδεια
  • 200 δισεκατομμύρια δολάρια για καθολική προνηπιακή εκπαίδευση
  • «Εκατοντάδες δισεκατομμύρια» στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης
  • «Άλλα ποσά» για επισιτιστική βοήθεια

Η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να επεκτείνει έως το 2025 τις φοροελαφρύνσεις για τα παιδιά που περιελήφθησαν στο πακέτο τόνωσης του Μαρτίου .

Όπως έγινε γνωστό,  ο Λευκός Οίκος αναμένεται να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του νέου σχεδίου πριν από την ομιλία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 28 Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μπάιντεν στοχεύει να αντισταθμίσει το κόστος του οικογενειακού προγράμματος με μια σειρά φορολογικών αυξήσεων. Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές για τα πλούσια νοικοκυριά και τους επενδυτές, καθώς και να βελτιώσει τις πρακτικές αποτροπής της φοροδιαφυγής .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή