![Motor Oil : Ζημιές μετά από φόρους 112,3 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/MOTOR-OIL.jpg)
Με ζημιές μετά από φόρους ύψους 112,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το Ομίλου Μότορ Όιλ για το 2020 έναντι κερδών 224,2 εκατ. το 2019 ανακοίνωσε απόψε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το 1ο τρίμηνο του 2021 βρίσκεται σε κερδοφόρο πορεία, τόσο για την εταιρία όσο και για τον όμιλο.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε ως προς τη χρήση 2020 σε 6,1 δισεκ. ευρώ έναντι 9,3 δισεκ.κατά τη χρήση 2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,70%, λόγω της μείωσης των τιμών των προϊόντων πετρελαίου κατά 37,08%, της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 2,03% και της μείωσης του όγκου πωλήσεων κατά 10,12%. Στην εγχώρια αγορά, μετά από μία περίοδο σταθεροποίησης της κατανάλωσης στην περιοχή άνω των 12 εκατ. μετρικών τόνων, η συνολική ζήτηση διαμορφώθηκε σε 10,4 εκατ. μετρικούς τόνους, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο το 2001.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο μεγαλύτερο μέρος της χρήσης 2020, ο όγκος πωλήσεων της εταιρίας ξεπέρασε για ακόμα μία χρονιά την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του διυλιστηρίου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Μότορ Όιλ διοχετεύθηκε σε αγορές του εξωτερικού.
Σε σχέση με τις προοπτικές που διανοίγονται, σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου και των προϊόντων, έχουν σχεδόν επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, οι συνθήκες της αγοράς γίνονται ευνοϊκότερες ενώ τα περιθώρια διύλισης και οι όγκοι πωλήσεων έχουν αυξητική τάση, η εταιρία και ο όμιλος έχουν εξασφαλίσει πρόσθετες γραμμές χρηματοδότησης με ευνοϊκότερα επιτόκια, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας και του ομίλου εξελίσσεται κανονικά στο σύνολό του, όπως είχε σχεδιασθεί.
Στους στόχους της εταιρίας τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων και του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών, όπου ο στόχος που έχει τεθεί ξεπερνά τα 1000 μεγαβάτ.
Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει στην ερχόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020.Κ Βουτσ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ηλεκτρική ενέργεια: Αυξήσεις στα τιμολόγια Μαρτίου δείχνει το ράλι του φυσικού αερίου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_679399249-600x400.jpg)
Χωρίς φρένα οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια-Τι έρχεται στους λογαριασμούς ρεύματος [γράφημα]
Ράλι τιμών 61% τις τελευταίες 4 ημέρες στην ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Φωτιά 45% στο φυσικό αέριο TTF
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/total-600x342.png)
TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ
Ο CEO της TotalEnergies λέει πως μια μακρά συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα
![Φυσικό αέριο: Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές λόγω ανησυχίας για επάρκεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_gas3-1-768x606-1-600x473.png)
Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου - Χαμηλό τριετίας για τα αποθέματα
Τα αποθέματα για το φυσικό αέριο βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου, από την ενεργειακή κρίση το 2022
![ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mail-600x401.jpeg)
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά
Η ΕΛΕΤΑΕΝ έκοψε την Πρωτοχρονίατικη πίτα της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
![Χώρες της Βαλτικής: «Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία – Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Baltica-2-600x337.jpg)
«Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία οι Βαλτικές χώρες - Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν σημερα ότι συγχρόνισαν επιτυχώς τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ηπειρωτικό δίκτυο
![Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/skylakakis1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών
Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως αυτό που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο είναι να μεταφέρει τη ζήτηση τις ώρες που έχουμε ήλιο
![Λογαριασμοί ρεύματος: Φθηνότερα τα μπλε και από τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_reyma_epid_ΕΧΟ-600x352.png)
Μπλε ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος; - Η ανατροπή κόντρα στις επιδοτήσεις [γραφήματα]
Οι λογαριασμοί ρεύματος για τον Φεβρουάριο μετά το crash test ανάμεσα στα μπλε και τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια