Oι επενδυτές ενδεχομένως να θεώρησαν την χθεσινή σταθερής κλίσης πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ως υπερβολική. Ίσως πάλι να έλαβαν υπόψη τώρα που τα στατιστικά της πανδημίας έγιναν κεντρικός άξονας των επενδυτικών κριτηρίων, την ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παρήγαγαν οι BioNTech και Pfizer. Η είδηση ήταν ενθαρρυντική για το ευρώ. Οι ειδήσεις για τον εμβολιασμό υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης της Ευρώπης από την πανδημία θα αρχίσει να συμβαδίζει με τις Ηνωμένες, όπως δήλωσε η Mazen Issa της TD Securities.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα Τετάρτη 21/4 αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στο έτος της τάξης του -2% την Τρίτη, υποστηριζόμενες από τις εταιρείες. Η κατασκευάστρια εξοπλισμού ημιαγωγών ASML βρέθηκε στο πρώτο τέταρτο να σημειώνει άνοδο 5,4%, αφού αύξησε την πρόβλεψη πωλήσεων για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη έντονη ζήτηση εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης chip. Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, Heineken NV, κέρδισε 4,2% αφού ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες πωλήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σκαρφάλωσε στο πρώτο δεκάλεπτο κατά +0,53%%. Ο δείκτης αναφοράς έχει σήμερα την ώθηση από το σύνολο των ευρωπαϊκών δεικτών.

Η εικόνα των δεικτών είναι θετική μετά το πρώτο τέταρτο με όλους τους πιο σημαντικούς ανοδικούς, ο Stoxx 600 ευρισκόμενος στις 441,01 μονάδες εμφανίζει μεταβολή +0,48% οδηγούμενος στις 435,91, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται κατά +0,50% χαμηλότερα ενώ χθες είχε πτώση -2,00%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται στις 15164,37 μονάδες όταν την προηγούμενη σημείωσε πτώση -1,55% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι στις 6198,5 μονάδες εμφανίζει κέρδη +0,54% μετά από πτώση -2,09% χθες. Οι δείκτες στην περιφέρεια του ευρώ άνοιξαν και παρέμειναν σε θετικό πεδίο με τον ΜΙΒ στο Μιλάνο με κέρδη +0,63% από πτώση -2,44% ενώ ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά +0,99% μετά το χθεσινό -2,9%.

Είναι σαφές ότι η αισιοδοξία για μια περίοδο ισχυρών κερδών η επενδυτική κοινότητα σήμερα αντιμετώπισε ψύχραιμα τις ανησυχίες σχετικά με την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε ορισμένες χώρες.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου ανέκαμψε από πτώση 2% στην προηγούμενη συνεδρία και σημείωσε άνοδο καθώς οι μετοχές των commodities ενισχύθηκαν, ο δείκτης blue-chip στηρίζεται από τις εταιρείες πετρελαίου BP Plc και Royal Dutch Shell που κερδίζουν 2,2% και 2,0% αντίστοιχα, καθώς το υπουργείο Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της BP ήταν 5,9 εκατομμύρια τόνους το πρώτο τρίμηνο. Ενώ το Just Eat Takeaway.com έπεσε πάνω από -4% μετά το σχέδιο της Uber Eats να εισέλθει στη γερμανική αγορά.

Στη αναδιαμόρφωση του κλίματος στην Ευρώπη συνέβαλε και η θετική οριακή μεταβολή των futures των δεικτών των αγορών της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές