Ο ενθουσιασμός που αποτυπώθηκε στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στην αγορά της Αθήνας, με αποτέλεσμα στις 11:15 ο ΓΔ να εμφανίζει οριακή πτώση -0,03% με τιμή 876,53 και τζίρο κοντά στα 10 εκατ. ευρώ χωρίς πακέτα.

Οι ανοδικές μετοχές ήταν 38, με 27 πτωτικές και 5 αμετάβλητες, γεγονός που υπογραμμίζει τη διστακτικότητα για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στις συναλλαγές σήμερα. Η εικόνα των μεταβολών στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλάζει διαρκώς καθώς υπάρχουν πάλι μάχες δύο στρατοπέδων με αντίθετες προσδοκίες για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Το διαφορετικό από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις είναι ότι άνοιξε η διαπραγμάτευση για τη μετοχή της ΠΕΙΡ. Ήδη η συνολική αξία των συναλλαγών της είναι πάνω από το 1,7 εκατ. ευρώ με όγκο 987.442 τεμάχια στις 11:23. Είχε ανώτερο τα 2,028 ευρώ και κατώτερο τα 1,655!

Στις πτωτικές του FTSE25 ξεχωρίζουν οι ΠΕΙΡ -18,2% ΜΟΗ -3,6% και ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,6% ενώ στον αντίποδα συνεισφέρουν θετικά 17 blue chip με τις ΜΠΕΛΑ ΜΥΤΙΛ ΕΤΕ ΒΙΟ ΑΡΑΙΓ να είναι στις πρώτες θέσεις των ανοδικών με κέρδη από +1% ως +1,96%.

Κλειδί οι τράπεζες

Από τη δυναμική της πρώτης ώρας φαίνεται ότι το κλειδί για την τάση στη σύνοδο κρατούν οι τράπεζες, με κεντρικό μοχλό τους την ΠΕΙΡ όχψι τόσο για τη βαρύτητα στους δείκτες αλλά για το γενικότερο μήνυμα που εκπέμπει καθημερινά το ταμπλό στο σύνολο των συναλλασσόμενων.

Ο ΓΔ στις 11:30 ήταν στις 877,6 με άνοδο +0,10% και ο τζίρος περνούσε οριακά τα 12,1 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο