Για πόλεμο που δέχεται από πολιτικούς του αντιπάλους έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις κατηγορίες για έλλειμμα 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας

«Ούτε το ποσό αυτό είναι αληθινό, ούτε το νόημα που αποδίδεται σε αυτό το ποσό, ούτε η εκστρατεία που ακολουθεί αυτό το ποσό. Λάθος από την αρχή έως το τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ηγέτης μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Υπογράμμισε επίσης, ότι τα αποθέματα ούτε παραχωρήθηκαν ούτε σπαταλήθηκαν, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία το 2019 και το 2020 ανάγκασαν την Κεντρική Τράπεζα να πραγματοποιήσει σημαντικές συναλλαγές σε συνάλλαγμα.

«Ειδικά το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά τόσο για τον κόσμο όσο και για την Τουρκία» είπε.

«Αυτό το κλίμα επηρέασε αρνητικά τη χώρα μας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας έχει διευρυνθεί σημαντικά και τα έσοδα τουρισμό μειώθηκαν δραματικά.

«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πηγές της Κεντρικής Τράπεζας χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι εκροές ξένου κεφαλαίου είχαν φτάσει τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσθεσε ότι η ζήτηση για ξένο συνάλλαγμα για εξόφληση χρεών ανήλθε σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα χρησιμοποίησε 165 δισ. δολάρια συναλλαγματικών αποθεματικών και αυτή την περιόδο διαθέτει αποθεματικά περίπου 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή