
«Την αναβίωση του τουρισμού υπόσχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο διευκολύνονται τα ταξίδια. Την ώρα όμως που η ΕΕ συζητά ακόμα την μορφή του πιστοποιητικού η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Η Ευρώπη παλεύει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού».
Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας οι 27 σχεδιάζουν το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τη βοήθεια ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ΕΕ, απέχουμε ακόμα πολύ από μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση. Μερικές χώρες όμως επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα.
Από τη Δευτέρα η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο τουριστών από την ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες υπό τη προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR καταργώντας παράλληλα την επταήμερη καραντίνα. Το νέο μέτρο ισχύει για τουρίστες από ΕΕ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ.
Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν τάσσονταν υπέρ ενός πιστοποιητικού αποστέλλοντας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμα και δείγμα ενδεχόμενου πιστοποιητικού. Και επειδή ακόμα αναμένουμε το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ελλάδα αποφάσισε και προχωρά μόνη μπροστά».
NZZ: «Τσουνάμι κορωνοϊού στην Τουρκία».
«Στην Τουρκία τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα», σημειώνει η Neue Zürcher Zeitung με τίτλο «Τσουνάμι κορωνοϊού στην Τουρκία». Κατά τη διάρκεια του ραμαζανίου ο πρόεδρος Ερντογάν εξήγγειλε νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ωστόσο κρίνονται ανεπαρκή από τις ιατρικές ομοσπονδίες και την αντιπολίτευση.
Η κατάσταση είναι δραματική κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Στη Κωνσταντινούπολη καταγράφηκαν μέσα σε ένα επταήμερο περισσότερα από 920 κρούσματα ημερησίως. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 300 νεκρούς καθημερινά. Όμως ο Μουράτ Εκμέζ, μέλος του προεδρείου του ιατρικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης, εκτιμά ότι είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι και χαρακτηρίζει ψέμα τον ισχυρισμό του υπουργείου Υγείας ότι δεν είναι οριακή η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
H Τουρκία ποντάρει κυρίως στο κινεζικό εμβόλιο Sinovac, από το οποίο έχει προμηθευθεί 26 εκατομμύρια δόσεις, ενώ έχει αγοράσει επιπλέον 4,5 εκατομμύρια δόσεις Biontech/Pfizer. Επικρατεί ωστόσο ασάφεια για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου. Έρευνες από τη Βραζιλία και την Ινδονησία κάνουν λόγο για ποσοστό μεταξύ 50% και 78%. Την ίδια ώρα κινέζος επιδημιολόγος παραδέχεται ότι το Sinovac έχει περιορισμένη δραστικότητα. Κατά συνέπεια το τέλος της πανδημίας στην Τουρκία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο».
Ο Άρμιν Λάσετ αξίζει την υποψηφιότητα για την καγκελαρία
Ο κύβος ερίφθη. Ο Άρμιν Λάσετ, πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, είναι ο υποψήφιος καγκελάριος των γερμανών συντηρητικών στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Η Frankfurter Allgemein Zeitung σχολιάζει στο πρωτοσέλιδο: «Η δυσφορία των συντηρητικών ψηφοφόρων για την εκλογή Λάσετ και την ήττα του βαυαρού πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα ακόμα. Όμως τα δύο αδελφά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, θα πρέπει άμεσα να επικεντρωθούν στον προεκλογικό αγώνα, αν θέλουν πράγματι να αποτρέψουν την εκλογή μιας πράσινης καγκελαρίου. Αν λοιπόν ο γγ. των Χριστιανοκοινωνιστών Μάρκους Μπλούμε αποκαλεί τον Ζέντερ “υποψήφιο που κέρδισε τις καρδιές” τότε ο Άρμιν Λάσετ είναι ο υποψήφιος που αντέχει. Το CDU δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τον πρόεδρό του στο ζήτημα της υποψηφιότητας διότι ο Άρμιν Λάσετ, αποφασισμένος να αποδείξει ότι δεν είναι άχρωμος και αδιάφορος πολιτικός, μοιάζει με πυγμάχο που στάθηκε όρθιος παρά τα πισώπλατα χτυπήματα που δέχθηκε από εσωκομματικούς αντιπάλους».
Πηγή: Deutsche Welle


Latest News

Η άδεια ενός καζίνο στη Ν. Υόρκη και το... τζάκποτ 115 εκατ. δολαρίων του Τραμπ
Ο Τραμπ θα κερδίσει πολλά εάν κρατικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη χορηγήσουν άδεια τυχερών παιχνιδιών σε συγκεκριμένη εταιρεία

Θα «κάψει» τη Μελόνι το «πολιτικό» φλερτ με τον Τραμπ;
Η Τζόρτζια Μελόνι πόνταρε στη συμμαχία της με τον Τραμπ πιστεύοντας πως έτσι θα εξασφαλίσει πιο ισχυρή θέση στην Ευρώπη

Σοκ στην επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας - Σύλληψη μεγιστάνα για υπεξαίρεση 30 δισ. ρουβλίων
Ο Βαντίμ Μόσκοβιτς είναι δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της κορυφαίας γεωργικής εταιρείας στη Ρωσία, Rusagro

Δασμοί Τραμπ στις εισαγωγές από το Βιετνάμ: Θα απειληθεί η Nike;
Οι δασμοί Τραμπ θα επηρεάσουν τις εισαγωγές από το Βιετνάμ, που είναι τόπος παραγωγής πολλών αθλητικών brands, μεταξύ των οποίων και η Nike

Τραμπ: Ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για την διευκόλυνση εξαγωγών όπλων
Το διάταγμα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, αυξήσει τα ποσά που χρειάζονται έγκριση από το Κογκρέσο

Ώρα μηδέν για το TikTok – Ο Λευκός Οίκος εξετάζει συμφωνία για το μέλλον της πλατφόρμας
Ο Τραμπ θα έχει την Τετάρτη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο για την πώληση του TikTok ενόψει της προθεσμίας στις 5 Απριλίου.

Τι αλλάζει από σήμερα για τους Ευρωπαίους τουρίστες στη Βρετανία - Ποια τα βήματα για να ταξιδέψει κάποιος
Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας για τους Ευρωπαίους που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα
![Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την «Ημέρα Απελευθέρωσης» – Μνήμες από τη Μεγάλη Ύφεση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_trump_tariffs2-600x352.png)
Αντίστροφη μέτρηση για την «Ημέρα Απελευθέρωσης» - Οι δασμοί και οι μνήμες από τη Μεγάλη Ύφεση [γραφήματα]
Σήμερα στον Κήπο των Τριαντάφυλλων ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει τους αμοιβαίους δασμούς που έχουν προκαλέσει φόβους για ύφεση και για το τέλος της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων

Lufthansa: Πως αναβαθμίζει την επιχειρηματική θέση με επτά κατηγορίες θέσεων
Η επιλογή θέσης σε μια πτήση ποτέ δεν ήταν πιο περίπλοκη από τις νέες καμπίνες Allegris της Lufthansa

Harley-Davidson: Θέλει εκδίκηση σε περίπτωση που η ΕΕ στοχεύσει τις μοτοσυκλέτες της
Οι δασμοί θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις τιμές των μοτοσικλετών της Harley-Davidson σε εξαψήφιο αριθμό σε ορισμένες χώρες, με τις πωλήσεις να βρίσκονται ήδη υπό πίεση στην Ευρώπη