Σημάδια θετικών επιδόσεων στην αγορά των υγρών καυσίμων το πρώτο τρίμηνο του έτους διαπιστώνει η Motor Oil με τον αναπληρωτή CEO να χαρακτηρίζει το 2020 «πρωτόγνωρη» χρονιά για τον κλάδο της διύλισης και των πετρελαιοειδών.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης, φέρεται κατά τους αναλυτές, να βλέπει αχτίδα αισιοδοξίας για το 2021 καθώς όπως είπε, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, «το πρώτο τρίμηνο κινείται θετικά ως προς τις πωλήσεις». Οι επιδόσεις είναι υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα οπότε και είχε διακοπεί η λειτουργία για 40 ημέρες του συγκροτήματος υδρογονοπυρόλυσης (Hydrocracker), λόγω της προγραμματισμένης περιοδικής συντήρησης.

Ο αναπληρωτής CEO της Motor Oil, κατά τις πληροφορίες, απέδωσε την ανάκαμψη στις πωλήσεις κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό καθώς η εγχώρια αγορά – αν και το τελευταίο τρίμηνο του 2020 εδειξε να ξανασηκώνεται – υποχώρησε ξανά εξαιτίας των νέων lockdowns.

Σύμφωνα με πηγές, που είναι σε γνώση τους η ενημέρωση που παρείχε το στέλεχος των διυλιστηρίων της Κορίνθου στη χθεσινή conference call, η αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων κινείται σε αρνητικά επίπεδα, αλλά για τον τομέα των αεροπορικών δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης κλήθηκε, κατά τις πληροφορίες, να απαντήσει για την απόφαση της διοίκησης να μη διαθέσει μέρισμα στους μετόχους. Ο ίδιος φέρεται να σημείωσε, πως προτιμήθηκε να μην δοθεί μέρισμα, να επανεξεταστούν οι συνθήκες του πρώτου εξαμήνου στην αγορά και αν αυτές το επιτρέψουν τότε να διανεμηθεί ένα γενναίο ενδιάμεσο μέρισμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο αναπληρωτής CEO έδωσε βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ που αναπτύσσει ο όμιλος στο πλαίσιο του περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος. Ο ίδιος, κατά τις ίδιες πηγές, εκτίμησε ότι η Motor Oil το 2022 θα προσθέσει έσοδα της τάξης των 50 εκ. ευρώ από τα έργα ΑΠΕ που θα τρέχει.

Όπως φέρεται να είπε στους αναλυτές, η Motor Oil έχει σε λειτουργία ΑΠΕ 300 MW, μετά την απόκτηση του χαρτοφυλακίου των 240 MW, ενώ άλλα 80 MW από το pipeline που διαθέτει θα τεθούν σε λειτουργία πριν το τέλος του 2022. Ο ίδιος, κατά τις πληροφορίες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των συστημάτων ΑΠΕ που θέλει ο όμιλος να αναπτύξει ακόμη και με την έκδοση ευρωομολόγου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Βαλτικές χώρες: Αποσυνδέονται απο το κοινό δίκτυο ηλεκτρισμού με Ρωσία και Λευκορωσία
Ενέργεια |

Οι χώρες της Βαλτικής εγκαταλείπουν το κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία και Λευκορωσία

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι βαλτικές χώρες αποσυνδέονται απο το δίκτυο της σοβιετικής εποχής- Στις 9 Φεβρουαρίου 2025 ο συγχρονισμός των δικτύων τους με αυτά της ΕΕ