Με το… δεξί ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν χθες στον απόηχο των πληροφοριών για τις αυξήσεις φόρων που σχεδιάζει να δρομολογήσει ο Τζο Μπάιντεν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 177,31 μονάδες ή 0,52% στις 33.993,21 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει αύξηση κατά 0,93% στις 4.173.46 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,16% στις 13.921,98 μονάδες.

Θετική διάθεση προκάλεσαν στην αγορά τα στοιχεία για το μεταποιητικό δείκτη PMI της HIS Markit, που έδειξε άλμα ρεκόρ στις 62,2 μονάδες τον Απρίλιο από 59,7 μονάδες τον Μάρτιο.

Εξάλλου, πολλοί αναλυτές επεσήμαναν πως η πρόθεση του νέου Αμερικανού προέδρου για κατάργηση των φοροαπαλλαγών Τραμπ ήταν γνωστή και αναμενόμενη, παρά το γεγονός πως ειδικά ο διπλασιασμός, σχεδόν, του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών κεφαλαίου από το 20% στο 39,6% για φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα άνω του 1 εκατ. δολαρίων το έτος αιφνιδίασε την αγορά.

Παράλληλα, στο στόχαστρο των επενδυτών παραμένουν και σήμερα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Ήδη καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες όπως η Honeywell International Inc. και η Schlumberger Ltd.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street