Τα εύσημα στην Τράπεζα Πειραιώς για την ΑΜΚ που προσέλκυσε κεφάλαια ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της BlackRock και του επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας, δίνουν οι έγκριτοι «Financial Times» σε ανάλυση τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι FT κάνουν λόγο για το πάλαι ποτέ «προβληματικό παιδί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος» που κατάφερε να πείσει τους επενδυτές και δη, τους ξένους επενδυτές πως αυτή η αύξηση κεφαλαίου θα είναι και η τελευταία.

Με την άντληση των νέων κεφαλαίων η Πειραιώς σκοπεύει να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το 45% πέρυσι σε λιγότερο από 10% τους επόμενους 12 μήνες και στο 3% ως το τέλος του 2024.

«Η Πειραιώς δρομολογεί μια από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουμε δει μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους FT, ο Μεχμέτ Σεβίμ, τραπεζικός αναλυτής στη JP Morgan Chase.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται και δήλωση του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, ο οποίος στέκεται στα ποιοτικά θεσμικά ονόματα που προσέλκυσε η ΑΜΚ της Πειραιώς μιλώντας για «ένα σημείο καμπής για την εμβάθυνση τη διεύρυνση και την ενδυνάμωση της ελληνικής αγοράς κεφαλαίου».

Θυμίζουμε πως το ύψος των κεφαλαίων που άντλησε η Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώθηκε στα 1,38 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης νέων μετοχών. Συνολικά διατέθηκαν 1,2 δισ. μετοχές στην ανώτατη τιμή που είχε οριστεί, ήτοι στα 1,15 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα