![Έργα τέχνης αξίας 300.000 δολαρίων έκαναν φτερά από διάσημη γκαλερί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/5-57.jpg)
H Galerie de Bellefeuille έγινε στόχος ληστείας και τέσσερα έργα συνολικής αξίας περίπου 300.000 δολαρίων αφαιρέθηκαν από τη συλλογή.
Οι ληστές μπήκαν στη γκαλερί γύρω στα μεσάνυχτα της 19ης Απριλίου παραβιάζοντας τη γυάλινη πόρτα και έφυγαν με το έργο «Lovers on Horseback» της Σόφι Ράιντερ και το διάσημο ανδρόγυνο χάλκινο γλυπτό της Χάνικι Μπόμοντ.
Galerie de Bellefeuille Toronto Art Gallery Heist | HYPEBEAST https://t.co/0v60qnxN1u
— Roger Bultot (@rogab314) April 22, 2021
Οι μασκοφόροι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν δύο ακόμη γλυπτά, ένα του Βούδα και έναν ελέφαντα, δημιουργίες του Γερμανού καλλιτέχνη, προτού διαφύγουν με το όχημά τους.
Αν και πήραν μαζί τους πολύτιμα έργα τέχνης, οι μασκοφόροι ληστές διέφυγαν με ένα όχι πολυτελές, αλλά ευρύχωρο Toyota Sienna χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.
Η αστυνομία του Τορόντο όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τα κλεμμένα έργα, καθώς και φωτογραφίες από πλάνα από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν ότι οι ύποπτοι φορούν μάσκες και είναι ντυμένοι με μαύρα ρούχα, εκτός από έναν από τους τρεις, που προφανώς δεν μπορούσε να βρει ένα πλήρως μονόχρωμο σύνολο.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο του Τορόντο CP24 δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες της ληστείας στο Twitter.
Πολλοί είναι οι χρήστες που προέβλεψαν ότι τα έργα τέχνης θα εμφανιστούν σύντομα στο διαδίκτυο εάν μεταπωληθούν.
Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί και η αστυνομία του Τορόντο ζητά από το κοινό να ενημερώσει, αν έχει οποιαδήποτε πληροφορία που συνδέεται με τη ληστεία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Συγκράτηση στη φαρμακευτική δαπάνη και ενίσχυση των γενοσήμων το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elpen-production-600x300.jpg)
Συγκράτηση στη φαρμακευτική δαπάνη και ενίσχυση των γενοσήμων το 2025
Μείωση του clawback, επιμερισμό της δαπάνης σε πρωτότυπα και γενόσημα και χώρο για την καινοτομία, οι στόχοι του υπουργείου Υγείας για το 2025
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Scoreplay: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επενδύει στην εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/giannis-antetokounmpo-sits-steps-600x337.jpg)
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
![Εργαζόμενοι: Το τοξικό εργασιακό περιβάλλον φέρνει αποχωρήσεις – Πόσοι έφυγαν από τη δουλειά τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ergazomenoi-768x512-1-600x400.jpg)
Το τοξικό εργασιακό περιβάλλον φέρνει αποχωρήσεις - Πόσοι έφυγαν από τη δουλειά τους
Τα ευρήματα της έρευνας Workmonitor της Randstad για τις προσδοκίες των εργαζομένων
![Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tom-robbins-600x400.jpg)
Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς
Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Αλέξα Ρόμπινς, στο Facebook.
![Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/GjWiqzjWAAAB_8x.jpeg)
Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ
Ο δημοπράτης Ντάνιελ Πιρς βρήκε το βιβλίο πρώτης έκδοσης Χάρι Πότερ ανάμεσα σε αντικείμενα που προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων.
![Deloitte: Οι είκοσι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/france-football1-600x442.jpg)
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
![Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/shutterstock_1548988871-600x251.jpg)
Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne
Το ενεργό παρόν αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον στον χαμηλού κινδύνου καρκίνο προστάτη
![Υγεία: Δύο στους τρεις ακάλυπτους ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν τις θεραπείες τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/dapanesygeia-600x273.jpg)
Γιατί μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες ασθενών στην Ελλάδα - Η αρνητική διάκριση στην ΕΕ
Σχεδόν το 70% των ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται αφορούν οικονομικούς λόγους – Η κρατική χρηματοδότηση πάντα λιγότερη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς
![Netflix: Δίνει νέα πνοή σε κλασικές συνταγές της τηλεόρασης του ’50](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/NETFLIX_EXT-600x450.jpg)
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της