Η νέα έκδοση του Android που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα πρόκειται να προσφέρει πολλές νέες λειτουργίες στους χρήστες.
To Android 12 χειρίζεται με καλύτερο τρόπο την εσωτερική μνήμη με τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται ως app hibernation, παρόλο που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε κάποια από τις developer εκδόσεις του Android 12.
Ο τρόπος διαχείρισης της μνήμης
Μια άλλη νέα προσθήκη είναι και το Unused Apps. Μόλις μία εφαρμογή μπαίνει σε αυτή τη λίστα, θα αφαιρούνται αυτομάτως όλοι οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να επέμβει σε προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται από τον κατασκευαστή.
Ο χρήστης θα μπορεί να επέμβει στις Unused apps, έτσι ώστε να επαναφέρει κάποια εφαρμογή που θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί. Αυτή η λειτουργία εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Δεν είναι λίγες οι πηγές που θεωρούν δεδομένη την προσθήκη αυτής της λειτουργίας στο Android 12, όταν αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.
Οι αλλαγές του Android 12
Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της για να διευκολύνει τη χρήση app stores από τρίτους σε smartphone ξεκινώντας από το Android 12, το οποίο έρχεται τον επόμενο χρόνο.
Αυτές οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι υπό σχεδίαση, επομένως δεν είναι σαφές απολύτως τι θα περιλαμβάνουν μα ο στόχος είναι να γίνει η χρήση άλλων καταστημάτων εφαρμογών πιο ομαλή ως προς την εμπειρία χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του τηλεφώνου.
Η Google επιτρέπει ήδη την πρόσβαση σε άλλα καταστήματα εφαρμογών (app stores), αν και στην πραγματικότητα, τα περισσότερα τηλέφωνα αποστέλλονται με τουλάχιστον δύο καταστήματα, λέει ο γίγαντας αναζήτησης.
Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει τους επιχειρηματικούς του όρους, όπως πόσο παίρνει από τις πωλήσεις εφαρμογών και τις αγορές εντός εφαρμογής (IAP). Αυτές οι παροχές είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το Fortnite από το κατάστημα της Epic ή από τις εφαρμογές της Samsung, αλλά όχι από το Play Store.
Latest News
Μειώνονται κατά 40% οι συνδρομές σε Facebook και Instragram
Η Meta θα προσφέρει επίσης στους χρήστες της ΕΕ πρόσβαση σε Facebook και Instagram δωρεάν, εάν συμφωνούν να εμφανίζονται διαφημίσεις
«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece
«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου
Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο
Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»
Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη
Ευθυμίου (Εθνική): Απαραίτητη η AI για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος
Οι επισημάνσεις της Τούλας Ευθυμίου, Chief Money Laundering Officer of Financial Crime Compliance της Εθνικής Τράπεζας
Ποια είναι η Bluesky που «έκλεψε» 700.000 χρήστες από το Χ
Σύμφωνα με ειδικούς, το Bluesky έχει μετατραπεί σε «καταφύγιο» για τους πρώην πλέον χρήστες του Χ
Ανησυχία στη Γερμανία για κυβερνοεπιθέσεις και fake news ενόψει εκλογών
Οι υβριδικές αυτές απειλές για τη Γερμανία προέρχονται «κυρίως από το καθεστώς του Πούτιν»
Γιατί πολλές κυβερνοεπιθέσεις δεν αναφέρονται στην Ελλάδα
Το επερχόμενο σχέδιο νόμου για την κυβερνοασφάλεια επιβάλλει κάποιες βασικές τεχνικές προδιαγραφές για τις κυβερνοεπιθέσεις
Μεγαλώνει η σύγκρουση για τα μικροτσίπ
Το αρμόδιο υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε την TSMC να σταματήσει να αποστέλλει ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές ΑΙ σε κινεζικές εταιρείες
Ποιες είναι οι επόμενες θεωρίες συνομωσίας; Ρωτήστε τους εφήβους - Ο ρόλος των social media
Οι έφηβοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τις ψευδείς πληροφορίες και τις θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο - Πού υπερτερούν σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικίες