
Την 2η θέση στη διάθεση των συχνοτήτων για τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) κρατά η Ελλάδα το 2021 σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η Ελλάδα ήταν πίσω μόνο από την Φινλανδία στην πρόοδο που είχε κάνει για την απόδοση των συχνοτήτων, πάνω στις οποίες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχωρούν στις υποδομές των δικτύων 5G.
«Προχωράμε στην άμεση ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της ΕΕ για το 5G, περνάμε στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς πολύ ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου η Ελλάδα – σύμφωνα με την εταιρεία iDATE – έχει εναρμονίσει και αποδώσει το 83% των συχνοτήτων, που διατίθενται για τα δίκτυα 5ης γενιάς, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μόλις 35,7%.
Τον Μάρτιο η Ελλάδα παρουσιάζεται να έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα και η εναρμόνιση και απόδοση των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5ης γενιάς και έφτασε το 99%! Και αυτό όταν ο μέσος όρος ανέβηκε μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 38,7%.
Στην πρώτη θέση παραμένει η Φινλανδία, που έχει εναρμονίσει και αποδώσει το 100% των συχνοτήτων 5G και μαζί της πλέον κα η Γερμανία που το 2020 ήταν στην τρίτη θέση. Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης είναι πλέον η Σλοβακία με ποσοστό 67%.
Στον αντίποδα των ευρωπαϊκών χωρών, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πολωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του iDATE σε αυτά τα κράτη, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδοθεί καμία συχνότητα για χρήση 5G και έχουν μηδενική επίδοση.


Latest News

Το 50% των τσιπ κέντρων δεδομένων φέτος θα έχει σχεδιαστεί από την Arm
Οι επεξεργαστές της Arm αποκτούν δημοτικότητα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας - Οι Amazon, Google, Microsoft σχεδιάζουν τσιπ κέντρων δεδομένων που βασίζονται σε τεχνολογία της Arm

Η ΕΕ βάζει την Big Tech στο κάδρο του εμπορικού πολέμου - Ερχονται πρόστιμα σε Apple και Meta
Με φόντο την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου η Κομισιόν ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα στην αφρόκρεμα των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών

Νορβηγία: Συνετρίβη ο πρώτος τροχιακός πύραυλος που εκτόξευσε η Ευρώπη
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από διαστημοδρόμιο στη Νορβηγία - Η γερμανική εταιρεία Isar Aerospace είχε κάνει λόγο για «αρχική δοκιμή»

Ήρθε για να μείνει - Το blockchain, οι εφαρμογές του και οι προκλήσεις
Το blockchain είναι μια τεχνολογία που έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις συναλλαγές

Η τρέλα της OpenAI για το Ghibli... που πήρε περίεργη τροπή
Τα social media έχουν κατακλυστεί με εικόνες στο στυλ του ιαπωνικού οίκου κινουμένων σχεδίων Studio Ghibli που έχει ενσωματώσει της OpenAI

Πώς ο Τραμπ έριξε σε χαμηλό 27 ετών μετοχή αμερικανικής εταιρείας ημιαγωγών
Η Wolfspeed είναι σε αναμονή για κονδύλια ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση

H EE «ρίχνει» 1,3 δισ. ευρώ σε ΑΙ, κυβερνοασφάλεια και ψηφιακές δεξιότητες
Οι επτά βασικές προτεραιότητες της Κομισιόν στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL - Τι περιλαμβάνει

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις