Νέα στοιχεία, που θα επιβεβαιώνουν  την ισχυρή  αναπτυξιακή πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Την ερχόμενη Τετάρτη , μετά το πέρας του διημέρου, ο Κεντρικός Τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ  αναμένεται να παρουσιάσει αυτή την θετική προοπτική για την αμερικανική οικονομία, κρατώντας παράλληλα μια ισορροπία σε σχέση με τον προβληματισμό τόσο για τις πληθωριστικές πιέσεις, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία τρέχει με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων σχεδόν σαράντα ετών, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν πολιτική έως ότου είναι σαφές ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε σταθερή βάση.

Η Fed διατηρεί τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού σχεδόν μηδένικά από τις αρχές της πανδημίας Covid-19 και συνέχισε να αγοράζει ομόλογα ύψους τουλάχιστον 120 δισεκατομμυρίων δολ. κάθε μήνα.

Αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν ο Πάουελ αφήσει την πάγια τακτική της μυστικοπάθειας και αφήσει να διαφανεί ένα έστω και γενικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρχίσει η Fed να ανακοινώνει σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής.

Κι αυτό μάλλον θεωρείται αβέβαιο, με την πλειοψηφία των αναλυτών να υποστηρίζει ότι για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός Τραπεζίτης δεν θα αφήσει να διαφανούν οι προθέσεις του.

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν επίσης οι κεντρικές  σε Ιαπωνία, Σουηδία και Κολομβία, προκειμένου να καθορίσουν την νομισματική τους πολιτική.

Διαβαστε επίσης- Wall Street : Φόροι, Fed και Big Tech θα δώσουν τον ρυθμό

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή