Το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του Ευρωπαϊκού Νότου γενικότερα, που στηρίζεται στις ανθρωπογενείς δραστηριότητας (τουρισμός)  δημιούργησε διπλάσια ύφεση από τη μεταποίηση αλλά υπόσχεται και μεγαλύτερη ανάκαμψη με κορύφωση το 2022.

Η ανάκαμψη και των δύο τομέα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι αρκετά έντονη, ανοιχτό V, σε αντίθεση βέβαια με την Κίνα και τις ΗΠΑ που είναι καθαρό V.

«Η ένταση της ανάκαμψης είναι μια θετική εξέλιξη» αναφέρουν οι ερευνητές του e-learning του ΕΚΠΑ, στον ΟΤ.

* O καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης, επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργάτες τους Δρ. Π.Χ. Κωστή και Δρ. Κ.Η. Καυκά και ομάδα ερευνητών παράγουν τους δείκτες από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις.

Η μεθοδολογία εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

O Πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA και την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ανέδειξε την πορεία του πρώτου και μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στη χώρα τους σχεδόν δύο αιώνες λειτουργίας του