Ρευστοποιήσεις θέσεων σε ελληνικά ομόλογα και τοποθετήσεις σε αυτά των ΗΠΑ συστήνουν οι αναλυτές της Saxo Bank, την ίδια ώρα, που οι αναλυτές της DZ Bank, προτείνουν ανοδικές (long θέσεις) στους ελληνικούς τίτλους.

Το σκεπτικό της Saxo Bank, έχει να κάνει με το γεγονός πως οι ελληνικοί τίτλοι που θεωρούνται οι πιο ριψοκίνδυνοι στην Ευρωζώνη, εάν συνυπολογιστεί η αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου (hedging), προσφέρουν την ίδια απόδοση με τα αντίστοιχης διάρκειας κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ .

Έτσι, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνουν, η στρατηγική του να ρευστοποιήσει κανείς θέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ( και στην Ελλάδα) για να τοποθετηθεί στις ομολογιακές αγορές των ΗΠΑ, καθιστάτε βάση και της σχέσης ρίσκου/ απόδοσης, όλο και πιο ελκυστική.

Από την άλλη πλευρά, η DZ Bank, σημείωσε μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P, πως θετικές ειδήσεις για τις αξιολογήσεις υπάρχουν ακόμα, εν μέσω της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ, το αποκαλούμενο και ως «QE Πανδημίας» ( PEPP) συνεχίζει να «δίνει φτερά» στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία διατηρούν την δυναμική (momentum), συστήνοντας ανοδικές ( long) θέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές