Μετριοπαθή κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, αλλά και των σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,12% ή 40,30 μονάδες στις 34.083,79. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 11,09 μονάδες ή 0,26% στις 4.191,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 47,42 μονάδες ή 0,34% στις 14.065,16 μονάδες.

Στα βασικά θέματα της εβδομάδας που θα παρακολουθούν οι επενδυτές είναι η συνεδρίαση της Fed, η οποία μπορεί μεν να μην αλλάξει ρότα στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, όμως οι εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα δώσουν… σήμα για τις προθέσεις της. Ειδικά δε, με δεδομένο πως η αγορά ανησυχεί για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων που μπορεί να αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα να αναπροσαρμόσει νωρίτερα την πολιτική της.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης και οι εταιρικές επιδόσεις πρώτου τριμήνου δεδομένου πως μέχρι την Παρασκευή άλλες 181 εταιρείες του δείκτη S&P 500 και 10 του βιομηχανικού Dow Jones θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο.Μεταξύ τους και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Alphabet. Πάντως, Μάλιστα, στο σημερινό ημερολόγιο ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Tesla Inc.που θα εκδοθούν μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street