![Μεταποίηση : Παράταση στις επενδύσεις και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/METAPOIHSH.2.jpg)
Οριζόντια παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής της αίτησης πρώτης πληρωμής των δικαιούχων για την 31-10-2021, προχωρά με απόφασή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και την ανάγκη επέκτασης των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί. Πρόκειται για την 9η τροποποίηση και δίνεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας, περιόδου 2014-2020.
Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, με την απόφαση του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, διευκολύνονται οι δικαιούχοι που υλοποιούν επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020).
Με την προαναφερόμενη τροποποίηση το ΥΠΑΑΤ ανταποκρίνεται άμεσα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τις επιχειρήσεις και την αγροτική οικονομία επιδιώκοντας:
- την διασφάλιση της απορροφητικότητας κατά την διαδικασία της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- την ενθάρρυνση των επενδυτών να υλοποιήσουν τις εγκεκριμένες επενδύσεις τους σε μια δύσκολη περίοδο ώστε να συμβάλλουν αποφασιστικά στην σταδιακή αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος, την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την τόνωση της απασχόλησης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Αμπέλι: Πώς κατανεμήθηκαν οι άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/wine-828201_1280-600x400.jpg)
Πώς κατανεμήθηκαν οι άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών για το 2025 – Η κατανομή στις εννέα περιφέρειες/ομάδες περιφερειών
![Θεσσαλία: Στήριξη της αγροτικής παραγωγής με επέκταση του προγράμματος «Τυτώ»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/d46735a-600x450.jpg)
Στήριξη της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία - Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Τυτώ»
Με το πρόγραμμα που υλοποιείται στη Θεσσαλία μειώνεται ο πληθυσμός των τρωκτικών χωρίς τη χρήση δηλητηρίων
![ΕΘΕΑΣ: Ανάγκη για ολιγοήμερο άνοιγμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της ΕΑΕ 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_agrotis_sitari-600x352.png)
Ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024 ζητά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΕΘΕΑΣ
Την άμεση συνάντησή της με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά με επιστολή της η ΕΘΕΑΣ
![Κρασί: Εναλλακτικοί και όχι ανταγωνιστικοί οι μη αλκοολούχοι οίνοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/roze.wine-20-600x402.jpg)
Εναλλακτικά και όχι ανταγωνιστικά τα μη αλκοολούχα κρασιά
Το κρασί χωρίς αλκοόλ καθιστά δυνατή την προσέλκυση νέων πελατών καθώς απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτικό κοινό
![Αγρότες: Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού με τους υπουργούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.platikampos3-600x395.jpg)
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Πότε θα συναντηθούν με τους υπουργούς
Στη συνάντηση με τους αγρότες θα συμμετέχουν υπουργοί από το Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης
![ΕΕ: Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_georgos_PROIONTA-1-600x352.png)
Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» - Οι κατηγορίες που θα βραβευθούν
![Αγρότες: Εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς – Παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.thessalia.mploka3-600x400.jpg)
Εν αναμονή οι αγρότες για τη συνάντηση με τους υπουργούς – Παραταγμένα τα τρακτέρ
Ενισχύονται και δυναμώνουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία - Καθημερινές οι αγωνιστικές δράσεις για τους αγρότες
![Μεσογειακή διατροφή: Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό και θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elaiolado_0606-600x391.jpg)
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής
«Η Μεσογειακή Διατροφή ζει και σώζει ζωές!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε)
![LEADER: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiaras.oreina-600x391.jpeg)
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου το πρόγραμμα Leader
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «34ου Συνέδριου Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER»
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα