Την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς από τον Ιούνιο ανήγγειλε η Άνγκελα Μέρκελ, με στόχο η χώρα να «πιάσει» τον στόχο για τον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού. Κάτι που κρύβει και πολιτική σκοπιμότητα λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές του Σεπτεμβρίου δεδομένου πως η αντιμετώπιση της πανδημίας και οι εμβολιασμοί βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας.

«Θα μπούμε σε μεταβατική φάση, η οποία δεν θα είναι εύκολη» παραδέχτηκε η κυρία Μέρκελ, μετά την τηλεδιάσκεψη της με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων, καθώς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Μάλιστα, όπως σχολίασε ακόμη και με το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένο, ο κίνδυνος για το σύστημα Υγείας παραμένει υψηλό.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση πλέον εστιάζει στο άνοιγμα της αγοράς και την ανάκτηση των ελευθεριών ειδικά για όσους έχουν εμβολιαστεί. Και για το λόγο αυτό όσοι δεν είναι αρνητές των εμβολίων θα έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμβολιαστούν από τον Ιούνιο, όταν και θα καταργηθούν όλα τα κριτήρια, ηλικιακά κ.λπ.

Προφανώς το τελευταίο δεν σημαίνει πως όλοι θα μπορούν αυτομάτως να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα, όμως η διαδικασία θα απλοποιηθεί. Και με την αύξηση των διαθέσιμων εμβολίων εκτιμάται πως η ταχύτητα της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού θα αυξηθεί αντιστοίχως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή