Με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς των ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Goldman Sachs, η οποία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της.

«Η αύξηση των κρουσμάτων Covid παρέμεινε χαμηλή και η διάθεση του εμβολίου έχει αυξηθεί σημαντικά, με τον μισό πληθυσμό να εμβολιάζεται. Επομένως, βλέπουμε ότι το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας είναι σε καλό δρόμο, με τη φάση 3 να ξεκινά στις 17 Μαΐου », δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Sven Jari Stehn, σε ερευνητικό σημείωμα την Κυριακή το βράδυ.

«Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε πολύ ισχυρή ανάπτυξη τον Απρίλιο και τον Μάιο, και ανάπτυξη 5,5% για το δεύτερο τρίμηνο», πρόσθεσε ο Stehn.

Το μηνιαίο ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε 0,4% το Φεβρουάριο, περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες, αλλά μετά τις πρόσφατες ανοδικές αναθεωρήσεις του πραγματικού ΑΕΠ και τους ισχυρούς δείκτες της περασμένης εβδομάδας, η Goldman Sachs έχει αυξήσει τώρα τις προβλέψεις ανάπτυξης στο «εντυπωσιακό» 7,8% για το σύνολο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή