
Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 13,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε αν γίνονταν αύριο εκλογές το 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5%.
Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5% Ελληνική Λύση με 4%, ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7%. Στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» βρίσκεται το 14,5% των απαντήσεων, καθώς «λευκό, άκυρο ή αποχή» απάντησε το 5% ενώ «δεν απαντώ/αναποφάσιστοι» το 9,5%.

Η συσπείρωση ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία φτάνει το 76% και στον ΣΥΡΙΖΑ το 69%.
Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησαν το 27%.

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 75% αξιολόγησε θετικά τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα (51% σίγουρα θετικά, 24% μάλλον θετικά) και μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά (7% μάλλον αρνητικά, 4% σίγουρα αρνητικά). Στο 14% ανήλθαν οι απαντήσεις «δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της στάσης του κ. Δένδια στην Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. Οι περισσότερες θετικές εκτιμήσεις για τον υπουργό Εξωτερικών, έγιναν από πολίτες που δηλώνουν κεντρώοι, κεντροδεξιοί ή δεξιοί, ωστόσο και μεταξύ όσων αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, το 57% αξιολογεί θετικά τον κ. Δένδια και μόλις το 27% αρνητικά.


Latest News

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»