Το εμβόλιο QazVac δεν είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο φαίνεται οτι αποτελεί ένα ακόμα όπλο κατά της Covid-19 και της πανδημίας. Πρόκειται για το εμβόλιο που έχει αναπτύξει το Καζακστάν και μάλιστα ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες δόσεις εμβολιασμού των πολιτών του. Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο υπουργό Υγείας της χώρας, Αλεξέι Τσόι ο οποίος έλαβε την πρώτη δόση σε τοπική κλινική στην πρωτεύουσα της χώρας Νουρ-Σουλτάν.

Αφού εμβολιάστηκε σε ζωντανή μετάδοση, ο Τσόι δήλωσε ότι αισθάνεται καλά, προσθέτοντας ότι έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί των πολιτών σε διάφορα μέρη της χώρας.

Επιπλέον ενημέρωση ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίου QazVac – 50.000 δόσεις – παραδόθηκε σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πάντως συνομιλίες με διάφορα εργοστάσια προκειμένου να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής των εμβολίων. “Αξιολογούμε επίσης τα πεδία συνεργασίας με τους Τούρκους εταίρους μας σε αυτό το θέμα”, πρόσθεσε ο Καζάκος υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι η χώρα του είναι μία από τις πέντε χώρες στον κόσμο που έχει αναπτύξει το δικό της εμβόλιο κατά του COVID-19.

Το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις, σε απόσταση 21 ημερών.

Το εμβόλιο QazVac αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών για Βιολογικά Προβλήματα Ασφάλειας του Καζακστάν, μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα