![Η Καλαμάτα ιδανικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/kalamata.jpg)
H Καλαμάτα συγκεντρώνει, σύμφωνα με την WIND Ελλάς, μοναδικά χαρακτηριστικά ώστε να πρωτοστατήσει στην ψηφιακή καινοτομία και να καταστεί ιδανικός προορισμός για να υποδεχθεί ψηφιακούς νομάδες.
«Έχουμε υλοποιήσει ένα εκτενές έργο ψηφιακών τεχνολογιών στην πόλη της Καλαμάτας, με την εισαγωγή δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων και σύντομα ενεργοποιούμε το 5G δίκτυό μας. Οι υποδομές αυτές ενισχύουν την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, και την βιωσιμότητα και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να προσελκύσει η πόλη ψηφιακούς νομάδες» δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς.
Η WIND έχει ήδη υλοποιήσει ένα μεγάλο έργο 110 χλμ. οπτικής ίνας νέας γενιάς στην πόλη της Καλαμάτας, καλύπτοντας με υπηρεσίες πάνω από το 80% νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος Σύζευξις ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει η WIND Ελλάς και για την Καλαμάτα αφορά την διασύνδεση με δίκτυα νέας γενιάς πάνω από 250 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Η Καλαμάτα πληροί τα κριτήρια επιλογής πόλης
Οι ψηφιακοί νομάδες είναι εργαζόμενοι, που η φυσική τους παρουσία σε κάποιο χώρο εργασίας δεν είναι αναγκαία, καθώς εργάζονται αποκλειστικά σε διαδικτυακό περιβάλλον. Είναι λογικό λοιπόν, στην επιλογή της απόφασης για το πού θα εγκατασταθούν, να αξιολογούν πολύ υψηλά τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και τις υψηλές ταχύτητες διαδικτύου. H πόλη της Καλαμάτας διαθέτει παράλληλα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η εύκολη πρόσβαση, τόσο μέσω του αεροδρομίου, όσο και οδικώς, ένα πολύ καλό σύστημα υγείας, εξαιρετικό κλίμα με συνδυασμό θάλασσας και βουνού και εύκολης πρόσβασης σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που φορείς της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ψηφιακών υποδομών της Καλαμάτας και αξιολογούν την πόλη θετικά, ως ένα προορισμό διαμονής τηλεργαζομένων, των «ψηφιακών νομάδων». Οι άνθρωποι, η ιστορία, το κλίμα, το φυσικό περιβάλλον, οι υποδομές υγείας και τα ποιοτικά διατροφικά προϊόντα της περιοχής, είναι παράγοντες που μαζί με τις ψηφιακές υποδομές, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για την επιλογή της περιοχής ως τόπο, όπου κάποιος θα μπορεί να ζει και να εργάζεται απομακρυσμένα. Είναι ευκαιρία για την Καλαμάτα, αξιοποιώντας και τα φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης για την εγκατάσταση των «ψηφιακών νομάδων», να διεκδικήσει τον τίτλο του ασφαλούς και ψηφιακού προορισμού. Η Δημοτική μας Αρχή θα συνεχίσει αταλάντευτη στον δρόμο της προόδου και της εξωστρέφειας.» , ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί