Στη διάθεση του νέου εγγυοδοτικού προγράμματος «ESIF ERDF Greece Guarantee Fund – Ταμείο Εγγυοδοσίας», που αποσκοπεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδίων που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους, συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο συμφωνίας της, ύψους 150 εκατ. ευρώ, με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ).

Ειδικότερα, χρηματοδοτεί με την υποστήριξη του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυοδοσίας «ESIF ERDF Greece Guarantee Fund – Ταμείο Εγγυοδοσίας», επενδύσεις και δάνεια κεφαλαίου κίνησης αναπτυξιακού σκοπού προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το ESIF ERDF Greece Guarantee Fund (EEGGF) συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΠΑνΕΚ. Ο στόχος του Ταμείου είναι να βελτιώσει την πρόσβαση των ΜμΕ σε χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους.

Διαχειριστής του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), το οποίο θα λειτουργεί ως εγγυητής των δανείων που θα χορηγηθούν από την Εθνική Τράπεζα στις επιλέξιμες ΜΜΕ, σε ποσοστό 80%.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.