Γαλλία και Γερμανία τάσσονται υπέρ της αμερικανικής πρότασης για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 21% στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

«Εάν η κυβέρνηση Μπάϊντεν προτείνει συντελεστή 21% και υπάρχει συναίνεση, θα ήταν αποδεκτή από εμάς,» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρινό Λεμέρ σε κοινή συνέντευξή του με τον γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σόλτς, που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Le Figaro και Die Zeit.

«Είναι σημαντικό ότι συμφωνούσε σε ένα ποσοστό –το ποιο ακριβώς θα είναι- θα καθοριστεί σε συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες,» δήλωσε ο Σόλτς, προσθέτοντας: «Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης.»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν έχει προτείνει την καταπολέμηση των στρατηγικών μείωσης εταιρικών φόρων με την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% και ενός συστήματος που θα διασφαλίζει ότι οι 100 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο θα πληρώνουν περισσότερα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Παρότι η πρόταση έχει γίνει ευρέως αποδεκτή, το ποσοστό του φορολογικού συντελεστή που θα συμφωνηθεί αποτελεί ακανθώδες ζήτημα. Η Γαλλία ανησυχεί κατά πόσον η πρόταση των ΗΠΑ θα καλύψει τους ψηφιακούς γίγαντες, θέμα ιδιαίτερης ευαισθησίας για τη γαλλική κυβέρνηση.

«Μπορούμε να καταλήξουμε σε ιστορική συμφωνία μέσα στο καλοκαίρι,» δήλωσε ο Λεμέρ, τονίζοντας ότι μέχρι τότε η Γαλλία θα διατηρήσει τη φορολογική της πολιτική έναντι των ψηφιακών εταιρειών. «Η αλλαγή στάσης από τους Αμερικανούς είναι εξαιρετικό νέο,» πρόσθεσε.

«Μια συμφωνία θα αλλάξει τον κόσμο καθώς ο φορολογικός ανταγωνισμός κάνει κακό σε όλους,» δήλωσε ο Σόλτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Telekom: Σε ύψος-ρεκόρ η αξία του brand
Διεθνή |

Η Apple παραμένει το πολυτιμότερο brand στον κόσμο - Πρώτο ευρωπαϊκό brand η Telekom

Η Telekom, στον όμιλο της οποίας μέλος είναι η COSMOTE, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και πολύτιμες μάρκες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη «Brand Finance Global 500» - Στην πρώτη θέση παραμένει η Apple