Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία καταθέτει επιπρόσθετες προτάσεις, που πρέπει να ενταχθούν μαζί με τις προτάσεις της για την ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου της τηλεργασίας, στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οι προτάσεις της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αφορούν τα σημαντικά θέματα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η  ΓΣΕΕ παρουσίασε πρόσφατα  την αναλυτική πρόταση για τη θέσπιση του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου της τηλεργασίας  που απέστειλε προς τις εργοδοτικές οργανώσεις ενόψει των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

Η αναλυτική πρόταση τέθηκε υπόψη και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής μαζί με το αίτημα για τη νομοθετική ρύθμιση του Δικαιώματος Αποσύνδεσης από τα τεχνολογικά μέσα πληροφοριών και επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται στην τηλεργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα