Διευθύνοντες σύμβουλοι περίπου 40 κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν μια παγκόσμια task force (ομάδα εργασίας) για να κινητοποιήσουν πόρους και να συνδράμουν την Ινδία να πολεμήσει πιο αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία του επιχειρηματικού συμβουλίου ΗΠΑ-Ινδίας του Εμπορικού Επιμελητήριου των ΗΠΑ, και του φόρουμ στρατηγικής και εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας. Η task force που συγκροτήθηκε, κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, δεσμεύτηκε να μεταφέρει 20.000 συμπυκνωτές οξυγόνου στην Ινδία εντός ολιγων εβδομάδων, δήλωσε ο CEO της Deloitte, Πουνέτ Ρεντζέν.

Η νέα συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ για την παροχή κρίσιμων ιατρικών προμηθειών στην Ινδία, όπως εμβολίων και οξυγόνου, έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η δεύτερη χώρα σε πληθυσμό του κόσμου μετρά καθημερινά πάνω από 350.000 νέα κρούσματα εδώ και πέντε ημέρες, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ.

Η πρώτη τέτοιου είδους παγκόσμια ειδική ομάδα διαχείρισης υγειονομικής κρίσης που αφορά σε άλλη χώρα, εκτός ΗΠΑ, απευθύνθηκε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόνι Μπλίκεν.

Η συζήτηση έδειξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τις ικανότητες του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ για λύσεις που σχετίζονται με την κρίση COVID-19 της Ινδίας, δήλωσε ο Mπλίνκεν σε tweet.

Παρατηρώντας ότι το πρώτο ζήτημα αφορά το οξυγόνο και τους συμπυκνωτές του, ο Ρεντζέν είπε ότι έχει δεσμευτεί να μεταφέρει 20.000 συμπυκνωτές οξυγόνου στην Ινδία τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πρώτοι 1.000 θα φτάσουν στα μέσα αυτής της εβδομάδας, είπε, προσθέτοντας ότι έως τις 5 Μαΐου, αναμένουν ακόμη 11.000 συμπυκνωτές οξυγόνου να φτάσουν στη χώρα.

“Στόχος μας είναι να προσφέρουμε 25.000, και ίσως ακόμη και έναν αριθμό υψηλότερο από αυτό”, πρόσθεσε.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η εξέταση κυλίνδρων οξυγόνου με χωρητικότητα 10 λίτρων και 45 λίτρων και η λήψη άλλων προμηθειών όπως κιτ παρακολούθησης», δήλωσε ο Ρεντζέν.

Χαιρετίζοντας την έκκληση μεταξύ του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν επειγόντως προμήθειες στην Ινδία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte επανέλαβε ότι οι δύο χώρες είναι «φυσικοί σύμμαχοι».

Deloitte Ινδίας : Μολύνθηκαν 2.000 εργαζόμενοι

Ο αγώνας ενάντια στο COVID-19 είναι προσωπικός για τον CEO της Deloitte. Αρκετά μέλη της οικογένειάς του, που προέρχονται από το Rohtak της Ινδίας, έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Συνολικά περίπου 2.000 από τους εργαζομένους της Deloitte στην Ινδία έχουν μολυνθεί, όπως τόνισε ο Ρεντζέν.

Η task force για την αποστολή βοήθειας στην Ινδία περιλαμβάνει επίσης εκπροσώπους από τον τομέα λιανικής, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία τεχνολογίας και τις μεγάλες βιομηχανίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραμπ: Έπειτα από αυτές τις εκλογές δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε
Επικαιρότητα |

Αινιγματική δήλωση Τραμπ σε οπαδούς του: Έπειτα από αυτές τις εκλογές δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε

Δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο Τραμπ με αυτό του το σχόλιο σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν ότι συνιστά απειλή για τη δημοκρατία