Τον διεθνή συντονισμό ζητά η Διεθνής Ένωση Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Πλοίων Χύδην Ξηρού Φορτίου, (Intercargo) προκειμένου να ενταχθούν και οι ναυτικοί στις ομάδες που πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για να σταματήσουν να πεθαίνουν πάνω στα πλοία.

Η Intercargo εκφράζει την λύπη της για τον σημαντικό αριθμό περιστατικών σε πλοία που αφορούν την ασθένεια ναυτικών από τον κορωνοϊό και κυρίως στις τραγικές περιπτώσεις που συνδέονται με απώλεια ζωής.

Εκτός από την ψυχολογική πίεση που υφίστανται λόγω της κρίσης που συνδέεται με τα προβλήματα στις αλλαγές πληρωμάτων, οι ναυτικοί, επισημαίνει η Intercargo, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα και τον φόβο, ενώ υπηρετούν σε πλοίο λόγω της πανδημίας COVID 19.

Η Intercargo επανέρχεται στο θέμα των εμβολιασμών των ναυτικών και τονίζει ότι απαιτείται επείγουσα δράση. Καλεί τις κυβερνήσεις να συντονίσουν επειγόντως την δράση τους προκειμένου να δώσουν μια προτεραιότητα στους εμβολισμούς των ναυτικών.

Οι καθολικές δεσμεύσεις για συλλογική δράση είναι επιτακτικές για την επίλυση αυτής της συνεχιζόμενης και αναπτυσσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη θάλασσα, για να διατηρηθεί το παγκόσμιο εμπόριο σε κίνηση, καταλήγει η Intercargo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία