Έξω από το λιμάνι του Κινγκντάο στην Κίτρινη Θάλασσα προσέκρουσε το δεξαμενόπλοιο A Symphony (IMO 9249324), το οποίο μεταφέρει ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρέλαιο, και ήδη παρατηρείται διαρροή πετρελαίου.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ναυτικής Ασφάλειας της Κίνας Shandong  το δεξαμενόπλοιο suezmax που κατασκευάστηκε το 2001 υπέστη σοβαρή σύγκρουση και οι πρώτες εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν εκτεταμένες ζημιές και διαρροή πετρελαίου από το πλοίο.

Το πετρελαιοφόρο μήκους 272 μέτρων και πλάτους 46 μέτρων πωλήθηκε τον Μάιο του 2019 στους νέους ιδιοκτήτες Symphony Shipholding SA ενώ σύμφωνα με το Equasis το διαχειρίζεται η NGM ENERGY SA, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νικόλαου Μουνδρέα.

Το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές αναφέρει ότι η διαρροή βρισκόταν σε στάδιο αντιμετωπίσης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος της ρύπανσης.

Αναφέρεται επίσης ότι τους τελευταίους 4 μήνες το τάνκερ είχε ένα «ασυνήθιστο ιστορικό συναλλαγών» από τη Σικελία στη Μαλαισία μέσω Ελλάδας, Αιγύπτου και Σενεγάλης. Υποστηρίζεται ότι το φορτίο επί του σκάφους ήταν αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας φορτωμένο στη Μαλαισία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία