Σε ένα διαδικτυακό πάνελ βρέθηκαν οι επικεφαλής μερικών από τις πλέον ισχυρές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας όπου εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε ένα από τα πλέον απτά αποτελέσματα της πανδημίας: της τηλεργασίας.

Στο διαδικτυακό πάνελ του Business Insider βρέθηκαν ο Άλεξ Κατούζιαν, αντιπρόεδρος της Qualcomm αρμόδιος για τους τομείς φορητών συσκευών, υπολογιστών και υποδομών, ο Τομ Μπάτλερ, στέλεχος της Lenovo και ο Χαρπίτ Ράι, διευθύνων σύμβουλος της Oura.

Σταδιακά η συζήτηση επεκτάθηκε στο πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει στη μετάβαση προς την καθιέρωση της τηλεργασίας. Σύμφωνα με τον Κατούζιαν της Qualcomm η συνδεσιμότητα και η «έξυπνη» τεχνολογία είναι κρίσιμης σημασίας για την τηλεργασία και για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν, ακόμα και αν δεν βρίσκεται στον ίδιο φυσικό χώρο.

«Μπορείς να δουλεύεις, να συνεχίζεις, να είσαι πιο παραγωγικός αλλά πρέπει να έχεις και τις σωστές συσκευές, πρέπει να έχει την κατάλληλη συνδεσιμότητα», σημείωσε ο Κατούζιαν. Επιπλέον, τόνισε ότι η ίδια η Qualcomm, με το προσωπικό της να έχει μεταβεί σε καθεστώς τηλεργασίας, είδε την παραγωγικότητα να ανεβαίνει. Μάλιστα, τόνισε το γεγονός ότι την περίοδο της πανδημίας κατατέθηκαν περισσότερες αιτήσεις για άδειες ευρεσιτεχνίας εκ μέρους της Qualcomm, από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Ο Τομ Μπάτλερ, της Lenovo, από τη δική του πλευρά συμφώνησε και συμπλήρωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δουλεύουμε από το σπίτι και να είμαστε παραγωγικοί». Αλλά, συμπλήρωσε ότι «υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για την ανθρώπινη σύνδεση, το πρόσωπο-με-πρόσωπο, εκλιπαρούμε για να το έχουμε». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μπάτλερ σκέπτεται ένα υβριδικό μοντέλο που θα λειτουργούσε καλύτερα, μία συμφωνία ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν χωρίσουν την εβδομάδα ανάμεσα στο γραφείο και στην τηλεργασία από το σπίτι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κατούζιαν υποστήριξε και αυτός από την πλευρά του μία τέτοια προοπτική. «Στους ανθρώπους αρέσει το γεγονός να έχεις μία υβριδική κατάσταση, να εργάζεσαι στο σπίτι αλλά να επιστρέφεις για δυο μέρες την εβδομάδα στο γραφείο». Σημειώνεται ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος εργασίας.

Κάποιες επιχειρήσεις ακολουθούν ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση στο θέμα. Για παράδειγμα ο CEO του Twitter έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι μπορούν να επιλέξουν τη μόνιμη τηλεργασία, εάν το επιθυμούν. Μάλιστα, το Twitter αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να υπενοικιάσει επιφάνεια άνω των 9.000 τετραγωνικών μέτρων, στα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η έλλειψη ενέργειας για τα data centers αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η αδηφάγα Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης - Που πάνε τα νέα data centers

Η πεινασμένη για ενέργεια τεχνητή νοημοσύνη καταπονεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση της χώρας ως τεχνολογικού κόμβου της Ευρώπης

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και αντιπρόεδρο του Endeavor Greece Ανδρέα Σταυρόπουλο στο πλαίσιο του GenAI Summit