Σε θετικό έδαφος «έκλεισαν» τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ετυμηγορία της αμερικανικής Federal Reserve. Αν και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με σημαντικότερη είδηση της ημέρας το άλμα επταετίας στα κέρδη του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού της Deutsche Bank, ήταν αρκετά για να καλλιεργήσουν ένα καλό κλίμα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 15.292,18 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ανέβηκε κατά 0,27% στις 6.963,67 και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,53% στις 6.306,98 μονάδες.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 0,49% στις 8.799,60 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε ελαφρά κατά 0,06% στις 24.459,57 μονάδες.

Όσον αφορά στον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,02% στις 439,92 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να ξεχωρίζει με άλμα ύψους 1,5% χάρη στην άνοδο κατά 10,7% που κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά

Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές

Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες

Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών