Πτωτικά ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το χθεσινό επιφυλακτικό κλίμα να παρατείνεται.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, ώστε να διαπιστώσουν πως θα τηρήσει στη δέσμευση της να συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα μέτρα στήριξης της αγοράς, παρά τις ενδείξεις για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

Επίσης αναμένουν την πρώτη ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε πανηγυρική κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας, στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει και το νέο πακέτο στήριξης, ύψους 1,8 δισ. δολαρίων για οικογένειες και παιδιά, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσα από σειρά φορολογικών αλλαγών που θα πλήξουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους έχοντες.

Αν και κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου που θα καταργήσει τις φοροελαφρύνσεις της εποχής Τραμπ έχουν διαρρεύσει, η αγορά αναμένει με αγωνία το οριστικό πλαίσιο που θα επιβαρύνει σημαντικά τη φορολόγηση των πλουσιότερων Αμερικανών.

Έτσι, λοιπόν, στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 124,5 μονάδες ή 0,37% στις 33.860,46 μονάδες και ο γενικός S&P σημειώνει ελαφρά κάμψη κατά 0,04% ή 1,6 μονάδες στις 4.185.14 μονάδες.

Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq, μετά το μεικτό απολογισμό των χθεσινών επιδόσεων μεγάλων τεχνολογικών ομίλων,  χάνοντας 7,4 μονάδες ή 0,05% στις 14.082,78 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street