Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, επισημαίνοντας παράλληλα τις θετικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις αν και εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη έγινε δεκτή με μεικτά συναισθήματα στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 33.820,38 μονάδες, κοντά στα χαμηλά ημέρας. Με οριακές απώλειες της τάξης του 0,08% και στις 4.183.29 έκλεισε ο S&P 500, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε ανοδικά.

Απώλειες κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 14.051,03 μονάδες, με πτώση 0,28%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο για τρίτο διαδοχικό μήνα και ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Οι εισαγωγές αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 6,8% φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 232,6 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τα κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,63%.

Η Fed θα περιμένει να δει τον πληθωρισμό λίγο πάνω από τον στόχο του 2% για κάποιο χρονικό διάστημα πριν προχωρήσει σε συγκράτηση της επεκτατικής νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Σημείωσε επίσης ότι η οικονομική ανάκαμψη απέχει πολύ από τον στόχο της Fed.

«Η οικονομία απέχει πολύ από τους στόχους μας και είναι πιθανό να πάρει λίγο χρόνο για να επιτευχθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος», είπε. «Αναμένουμε να διατηρήσουμε μια προσαρμοστική στάση στη νομισματική πολιτική έως ότου επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα της απασχόλησης και του πληθωρισμού».

Όπως αναμενόταν, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κοντά στο μηδέν, και την πολιτική αγοράς ομολόγων ύψους τουλάχιστον 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η FED τονίζει ότι αν και η οικονομία αναπτύσσεται και ο πληθωρισμός αυξάνει, αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει αλλαγές στην προσέγγισή της.

Σημείωσε ότι οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 βοήθησαν στην ενίσχυση της οικονομίας, αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Εν μέσω προόδου όσον αφορά τους εμβολιασμούς και την ισχυρή πολιτική υποστήριξη, οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street