![Deutsche Bank: Οι καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από το 2014](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/ImgSrc.aspx_-scaled.jpg)
Τα υψηλότερα κέρδη της από το 2014 ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Deutsche Bank, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών και σφραγίζοντας την επιστροφή της σε θετικό έδαφος μετά από απανωτά χρόνια ζημιών που αμαύρωσαν την εικόνα της στη διεθνή αγορά.
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 908 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας θεαματική βελτίωση από τις ύψους 43 εκατ. ευρώ ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2020, Αντιστοίχως αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρονιάς προβλέποντας σταθερή πορεία των εσόδων, αντί της πτώσης που περίμενε σε ετήσια βάση.
Οι αναλυτές στις προβλέψεις τους έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.
Σημείο κλειδί για την επίδοση αυτή στάθηκε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, που κατέγραψε κάθετη αύξηση ύψους 32% στα έσοδα του (συνολικά στα 3,1 δισ. ευρώ), όπως και η μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων, η οποία παρουσίασε αυξημένα έσοδα κατά 23%, στα 637 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, και τα δύο τμήματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλεπόμενες από τους αναλυτές επιδόσεις.
Σημειώνεται πως, αναλυτές της αγορές, είχαν τοποθετήσει την έκθεση της Deutsche από την κατάρρευση του fund Archegos στα 3,4 δισ. ευρώ, όμως τελικά σε αντίθεση με έτερους τραπεζικούς κολοσσούς που υπέστησαν βαριές απώλειες από το σκάνδαλο της Archegos, η γερμανική τράπεζα υποστήριξε πως κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυπο
Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άλμα της τάξεως του 7% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τους επενδυτές να εκδηλώνουν την ικανοποίηση τους για την απόδοση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει η διοίκηση του Κρίστιαν Σέβινγκ εδώ και περίπου μία διετία. Στο πλαίσιο του ριζικού αυτού προγράμματος αναδιάρθρωσης, πρόκειται να καταργηθούν συνολικά 18.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2022.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου