“Σήμερα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα. Είχαμε παραλάβει 850 λεωφορεία στο δρόμο και τρόλεϊ. Σήμερα έχουμε πάνω από 1.250. Δηλαδή έχουμε μία αύξηση στην Αθήνα του 50%. Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό των λεωφορείων”, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, μιλώντας για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, στον Θέμα 104,6 FM.

Πότε έρχονται 800 νέα λεωφορεία

Όπως είπε ο υπουργός, είναι ήδη “στον αέρα” το πρώτο μέρος του διαγωνισμού για την προμήθεια 800 καινούριων λεωφορείων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. “Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τα καινούρια λεωφορεία μέσα στους επόμενους 18 μήνες”, εκτίμησε και σημείωσε ότι εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει σε άλλες γρήγορες λύσεις για ενίσχυση του στόλου, όπως η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και η μίσθωση οχημάτων (leasing). Λύσεις του εξαμήνου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα.

“Έχουμε δώσει το 20% των περιφερειακών δρομολογίων στα ΚΤΕΛ. Και επίσης έχουν αρχίσει να εντάσσονται άλλα 300 νεότερα λεωφορεία με τη διαδικασία της εκμίσθωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό δημόσιο. Έχει γίνει και με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη”, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί 655 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και μάλιστα οδηγών και τεχνικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται
Επικαιρότητα |

Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό

Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
Επικαιρότητα |

Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»

«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ