Νέα επιχειρηματική μονάδα με στόχο να γίνει ηγέτιδα στην τηλεπικοινωνιακή αγορά για υπηρεσίες χονδρικής στην Νοτιανατολική Ευρώπη δημιουργεί η United Group.

Η νέα εταιρεία, με την επωνυμία UGI Wholesale, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εδρεύει στην Ελλάδα και πρόκειται να ενοποιήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων χονδρικής σε μία μονάδα, καλύπτοντας υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες φωνής.

Η ίδρυση της UGI Wholesale αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της United Group και σηματοδοτεί, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, την αυξημένη σημασία της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου στην τεχνολογική αγορά.

Επίσης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη της United Group υπογραμμίζει και την αξία του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η εταιρεία είναι σε θέση να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά τηλεπικοινωνιών χονδρικής της ευρύτερης περιοχής.

Η United Group όρισε τον Paolo Ficini στη θέση του CEO της νέας εταιρίας. Ο Ficini εντάσσεται στην United Group, προερχόμενος από την Telecom Italia Sparkle, που ανήκει στην Telecom Italia Group, στην οποία τα τελευταία 8 χρόνια κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης του CEO για θυγατρικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της United Group εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τηλεπικοινωνίες
Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Επιχειρήσεις |

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025

Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025

ΟΤΕ: Τα σημεία κλειδιά για ανάπτυξη το 2025 – Ο ρόλος του Fixed Wireless Access
Επιχειρήσεις |

Τα σημεία κλειδιά για την ανάπτυξη του ΟΤΕ το 2025 - Ο ρόλος της τεχνολογίας FWA

Ο ΟΤΕ έκλεισε το 2024 με 1,7 εκατομμύρια εγκατεστημένες συνδέσεις FTTH και στόχο να φτάσουν τα 2,1 εκατομμύρια συνδέσεις μέχρι το τέλος του 2025 - Πώς θα αντιμετωπίσει το Starlink του Ίλον Μασκ

Όμιλος ΟΤΕ: «Κλείνει» εντός του 2025 η πώληση της Telekom Romania
Επιχειρήσεις |

«Κλείνει» εντός του 2025 η πώληση της Telekom Romania από τον ΟΤΕ

Η διοίκηση του ΟΤΕ κατά το σημερινό conference call ξεκαθάρισε ότι αναμένει ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της στη Ρουμανία εντός του α' εξαμήνου του έτους - Στα 70 εκατ. ευρώ οι επιπτώσεις σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης