
Προσδοκίες δημιουργεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού για τη φετινή σεζόν το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Γερμανούς και Αμερικανούς για ταξίδια προς την Ελλάδα.
Ήδη o πολυεθνικός τουριστικός κολοσσός TUI έχει ανακοινώσει ότι ξεκινάει πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου κι έπειτα θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από Ανόβερο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Ρόδο, Κω, Κέρκυρα αλλά και προς Δυτική Πελοπόννησο. Οι συνδέσεις αναμένεται να πυκνώσουν, καθώς η εταιρεία έχει δηλώσει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά το οποίο αναμένεται ότι θα μεταφραστεί σε κρατήσεις, μόλις το επιστρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Η Delta Air Lines ανοίγει τις πτήσεις από ΗΠΑ
Ακόμη, από τις ΗΠΑ αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα, με πτήσεις που ξεκινούν από τα τέλη Μαΐου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες -η άλλη είναι η Ιρλανδία- που ανοίγει τις πόρτες της για τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό PCR test το οποίο έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν το ταξίδι.
Η παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες μεταφέρει ισχυρό μήνυμα με τον πλέον επίσημο τρόπο η χώρα μας είνα έτοιμη να υποδεχθεί τους Αμερικανούς τουρίστες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Hilton, Μarriott International κ.ά.
Με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα ξεκινάει η Delta Air Lines, η οποία για όλο τον προηγούμενο χρόνο, από όταν ξέσπασε η πανδημία, είχε διακόψει τις διεθνείς πτήσεις. Θα πετάει καθημερινά από το John F. Kennedy της Ν. Υόρκης προς το Ελ. Βενιζέλος, ξεκινώντας από τις 29 Μαΐου 2021. Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου, θα προσφέρει και μία καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα, που είναι η έδρα της.
Αντίστοιχα από τις 3 Ιουνίου ξεκινά καθημερινό δρομολόγιο από Ουάσιγκτον προς Αθήνακαι η United ενώ από Αθήνα προς νέα Υόρκη και προς Σικάγο θα πετά καθημερινά και American Airlines, ξεκινώντας από τις 3 και 4 Ιουνίου αντίστοιχα. Τέλος από τον Ιούνιο θα πετά από Αθήνα προς νέα Υόρκη και η Emirates.
Τον Αύγουστο, τον μήνα που αναμένεται η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, οι απευθείας συνδέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας θα είναι τουλάχιστον επτά ενώ οι διαθέσιμες θέσεις -αν συνυπολογιστούν και οι συνδέσεις μέσω ευρωπαϊκών αεροδρομίων- θα φτάνουν περίπου τις τις 40.000 την εβδομάδα, αριθμός που δεν αποκλείται να αυξηθεί κάτω από συνθήκες μεγαλύτερης ζήτησης.


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι