Mε θετικούς οιωνούς ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, μετά τα πολύ καλά στοιχεία για την επίδοση της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο, αλλά και τα ισχυρά κέρδη τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και το Facebook. Tόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq «φλερτάρουν» με νέα υψηλά ρεκόρ.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 93,37 μονάδες ή 0,28% στις 33.913,75 μονάδες και ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,52% στις 4.204,90 μονάδες. Ανάλογη πορεία και για τον Nasdaq που βρίσκεται στις 14.096,97 αυξημένος κατά 0,31%.

Μετά τη χθεσινή ομιλία Μπάιντεν και την παρουσίαση της ατζέντας του για την ανάκαμψη της οικονομίας και όχι μόνο, αλλά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve που δεσμεύτηκε να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική για όσο χρειαστεί, «κερασάκι στην τούρτα» αποδείχτηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου. Διότι ναι μεν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για σημαντική αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας την έξοδο της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας, αλλά δεν περίμεναν το 6,4% που ανακοινώθηκε, το οποίο αποτελεί ρεκόρ 18 ετών!

Το θετικό κλίμα ευνοούν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να ξεχωρίζουν το πολύ καλό πρώτο τρίμηνο που παρουσίασε η Apple (με αύξηση των πωλήσεων κατά 54%) και τις καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις για το Facebook (+48% στα έσοδα). Ήδη οι μετοχές των δύο ομίλων καταγράφουν σημαντικά κέρδη και δη, του FB.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street