Την Τετάρτη, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε το τέλος ενός μέτρου που στερούσε από το «Μεγάλο Μήλο» σημαντικό μέρος της λάμψης του. Έτσι, από τις 17 Μαΐου για τους εξωτερικούς χώρους και από τις 31 για τους εσωτερικούς, τα εστιατόρια της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν θα υποχρεούνται πλέον να βάζουν λουκέτο τα μεσάνυχτα.

Σήμερα, ήταν η σειρά του δημάρχου να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις: Όπως είπε, λοιπόν, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, από την 1η Ιουλίου η Νέα Υόρκη θα λειτουργεί κανονικά και με φουλ τις… μηχανές της σε όλα τα επίπεδα: Επιχειρήσεις και γραφεία, εστίαση και διασκέδαση, θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι.

Ανοσία της αγέλης

Η αιτία δεν είναι άλλη από την πρόοδο των εμβολιασμών, που σύντομα θα χαρίσουν στην πόλη που υπέφερε όσο λίγες στο πρώτο κύμα της πανδημίας την πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήδη έχουν χορηγηθεί 6,3 εκατομμύρια δόσεις σε σύνολο περίπου 8,3 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται το σύνολο του ενήλικού πληθυσμού να έχει καλυφθεί πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, αν και έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για ειδικές παραστάσεις και γεγονότα, λειτουργούν με αρκετά μειωμένη πληρότητα. Επίσης, οι ομάδες των Yankees και Mets απαιτούν από όσους έχουν εισιτήρια για τους αγώνες τους να παρουσιάζουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ ή εμβολιασμού πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι εμβολιάζονται πολύ μαζικά. Γνωρίζουμε δε ότι ο αριθμός των εμβολιασμών θα συνεχίσει να αυξάνεται. Πρέπει να εργαστούμε άκοπα πάνω σε αυτό», είπε ο δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να κρύψει την αισιοδοξία του.

Το τέλος του εφιάλτη είναι πια ορατό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα