![ΚPMG: Τελετή βράβευσης των People Excellence Awards 2020](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/Photo2.png)
Σε γιορτινό κλίμα και ψηφιακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των People Excellence Awards 2020 powered by KPMG την Τρίτη 20 Απριλίου, με την επιμέλεια του FORTUNE Greece. Σκοπός των Βραβείων είναι η ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βραβεία People Excellence Awards είναι η εξέλιξη των Βραβείων Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Awards) της KPMG, τα οποία μετρούν 15 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής και καθιέρωσης στον κλάδο.
Η τελετή βράβευσης
Σημαντικά στελέχη και CEOs κορυφαίων εταιρειών της χώρας μας έδωσαν το διαδικτυακό «παρών» στην εκδήλωση – βράβευση που διοργάνωσε η KPMG σε συνεργασία με το Fortune Greece, σε μια γιορτή για τις ορθές πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune στην Ελλάδα, «δεν υπάρχουν εταιρείες χωρίς τους ανθρώπους τους, καθώς στόχος τους είναι η δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη».
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/Photo3-600x338.png)
H Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune Greece παρουσιάζει τον Χρήστο Χαρπαντίδη, Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος βραβευόμενος σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών στις κατηγορίες «Ευθυγράμμιση απόδοσης εργαζομένων με εταιρικούς στόχους» και «Εμπειρία Εργαζομένων».
Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερα σαφές πως όλες οι επιχειρηματικές προσπάθειες έχουν κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Συνεχίζοντας σημείωσε «Στην Ελλάδα παρατηρούμε σημαντική αύξηση της ψηφιακής επιτάχυνσης και οφείλω να υπογραμμίσω πως πολλές εταιρείες προετοιμάζουν τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό τους για την επόμενη μέρα. Πιστεύουμε πως με σύμμαχο την τεχνολογία και την ανάπτυξη των ανθρώπων, η ευρηματικότητα του Ελληνικού επιχειρείν θα θριαμβεύσει!»
Στη συνέχεια η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια στο τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εταιρειών η οποία πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις ώστε να επιτευχθεί η αντικειμενικότερη και πιο αξιόπιστη ανάδειξη των άριστων πρακτικών. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως στη δεύτερη φάση οι επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού 9 κλάδων υπέδειξαν τις εταιρείες που διακρίνονται ανά θεματική περιοχή, στη συνέχεια η επιτροπή θεσμικών έκρινε με βάση τα έντυπα τεκμηρίωσης κάθε επιχείρησης, ποιοι θα λάβουν για το 2020 υψηλότερες διακρίσεις. Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από πολύ έμπειρα στελέχη της αγοράς, τα οποία λειτουργούν με βάση τα αυστηρά διεθνή πρότυπα που έχει εφαρμόσει σε όλη τη διαδικασία η KPMG. Κατά την τρίτη και τελευταία φάση, οι Γενικοί Διευθυντές των 9 κλάδων ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν σε υπερκλαδικό επίπεδο.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/Photo4-600x338.png)
Η Μαρία Ακριβού, Senior Editor του Fortune Greece καλωσορίζει τους εκπροσώπους των εταιρειών για το βραβείο στην κατηγορία «Εμπειρία του εργαζόμενου», με αλφαβητική σειρά: ο Αρτικόπουλος Δημήτρης, VP of Human Resources & Organizational Development, AB Bασιλόπουλος, ο Κούγκουλος Θωμάς- HR Director AbbVie Pharmaceuticals, ο Ραπτάκης Σπύρος, HR, IT & Business Support Director, Elpedison, η Παπαϊακώβου Ανθή, HR Director Greece, Bulgaria, Serbia & FwF Markets, P&G και ο Αλεξόπουλος Τριαντάφυλλος- Chief HR Officer, Teleperformance Hellas
Έπειτα η Αναστασία Παρετζόγλου προσκάλεσε σε συζήτηση δύο μέλη της επιτροπής θεσμικών των People Excellence Awards: τη Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρο CSR Hellas, ESG Senior Advisor, TITAN και τον Σωτήρη Σταματίου, Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ, Group HR Director του Ίδρυματος Ωνάση. Η Μαρία Αλεξίου σημείωσε ότι η νέα δομή του θεσμού, «έδωσε την ευκαιρία να δούμε συνολικά τον ρόλο της διοίκησης HR. Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η επιτροπή θεσμικών ήταν ποιοτικής διάστασης. Αφορούσαν το πώς η περιγραφή μιας πρωτοβουλίας συνδέεται με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους και πώς “υπολογίζουμε” το ανθρώπινο δυναμικό της ίδιας επιχείρησης και το κοινωνικό τους αντίκτυπο». Ο Σωτήρης Σταματίου υπογράμμισε ότι η αναγνώριση πρωτοβουλιών δεν είναι απλώς καλοδεχούμενες αλλά απαραίτητες, ιδιαίτερα όταν έρχεται από τους ανθρώπους της αγοράς. Επισήμανε συγκεκριμένα «ελπίζουμε αυτές οι βραβεύσεις να αποτελέσουν αφορμή και για άλλες εταιρείες να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον».
Βραβεύσεις People Excellence Awards 2020 powered by KPMG
Από τις ψηφοφορίες των επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού και των Γενικών Διευθυντών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών άνω των ΕΥΡΩ 50 εκ. αναδείχθηκαν οι καλύτερες και πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες για το 2020, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Θεσμικών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις