
«Η Honda θα εργαστεί διεξοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Global CEO της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε δίνοντας το στίγμα της εταιρείας στο εγγύς μέλλον.
Όσον αφορά στον προσανατολισμό των πρωτοβουλιών της Honda, ο κ. Μίμπε επισήμανε ότι «θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής. Επιπλέον, προκειμένου να έχουμε μία σταθερή βάση κατά την επιδίωξη των στόχων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της “σταθεροποίησης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας”.
Τρεις θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Honda για την επίτευξη των ζητούμενων “μηδενικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.
Όπως είπε ο κ. Μίμπε, «η Honda θα επιδιώξει την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται μέχρι το 2050. Στοχεύοντας στις “μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις” όχι μόνο για τα προϊόντα αυτά καθαυτά αλλά και για ολόκληρο τον προϊοντικό κύκλο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών δραστηριοτήτων, η Honda θα επικεντρωθεί στους παρακάτω τομείς ως τους “τρεις πυλώνες” των πρωτοβουλιών μας: Ανθρακική ουδετερότητα, καθαρή ενέργεια, ανακύκλωση πόρων.
Εξηλεκτρισμός
«Πέραν του εξηλεκτρισμού των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων μας, θα επεκτείνουμε τη γκάμα εξηλεκτρισμένων προϊόντων με την ανταλλάξιμη μπαταρία Honda Mobile Power Pack και θα διευρύνουμε την χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ενεργοποιώντας έξυπνες λειτουργίες ισχύος συνδεδεμένες με τις υποδομές» σημείωσε ο global CEO της Honda.
Για την περαιτέρω επέκταση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, η Honda θα προωθήσει ενεργά την αξιοποίηση του υδρογόνου. Θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την «πολλαπλή διαδρομή ενέργειας», μία φιλοσοφία χρήσης πολλαπλών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων ουδέτερων ως προς τον άνθρακα, που θα είναι αποδοτικά σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου ο εξηλεκτρισμός παρουσιάζει δυσκολίες όπως ο τομέας αεροσκαφών.
Επιστρατεύοντας πιο αποδοτικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των μπαταριών, η Honda πραγματοποιεί έρευνα για την ανακύκλωση των υλικών και θα επιχειρήσει να κατασκευάσει προϊόντα από 100% βιώσιμα υλικά.
«Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοσοφία “Honda eMaaS” μέσω της οποίας η Honda θα συμβάλλει στην “ελευθερία της κινητικότητας” και στην “εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας” συνδέοντας τα εξηλεκτρισμένα οχήματα και τις καθημερινές ζωές των πελατών μέσω υπηρεσιών κινητικότητας και ενέργειας. Παράλληλα με την εφαρμογή του Honda eMaaS θα επικεντρωθούμε στις εξής βασικούς τομείς: Επέκταση της χρήσης των Mobile Power Packs. Χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας σε ηλεκτροκίνητα οχήματα. Και εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων κυψελών καυσίμου«, τόνισε κ. Μίμπε.

Summary of Honda Global CEO Inaugural Press Conference


Latest News

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων

Ομάδα Task Force από την Messaritis Ανανεώσιμες για έργα της Ομάδας Β
Tην Κυριακή 6 Απριλίου, η Messaritis Ανανεώσιμες κλήθηκε να αποκόψει περί τους 80 σταθμούς και το κατάφερε με επιτυχία

Η Μελόνι ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον
Η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, προτίθεται να ζητήσει αναθεώρηση των ιδεολογικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Συνεργασία Schneider Electric-Dimand για πιο βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια
Μέχρι σήμερα, οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί, τόσο σε νέα κτίρια, όσο και σε ανακαινισμένες εμβληματικές δομές που αναβαθμίζουν το αστικό τοπίο της Αθήνας και του Πειραιά