Οι τράπεζες της Τουρκίας σημείωσαν καθαρά κέρδη 16 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επιτηρητής του τραπεζικού τομέα της χώρας.

Τα αποτελέσματα αυτά σηματοδοτούν μια αύξηση, καθώς την ίδια περίοδο πέρυσι, οι τράπεζες της χώρας είχαν συνολικά κέρδη 15,3 δισεκατομμύρια λίρες Τουρκίας (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού Τραπεζικού Οργανισμού Εποπτείας (BRSA).

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών πλησίασαν τα 6,5 τρισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (786,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από το τέλος του Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 33% από πέρυσι.

Τα δάνεια, η μεγαλύτερη υποκατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκαν κατά 30% σε περίπου 3,8 τρισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (458,1 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά την ίδια περίοδο.

Από την πλευρά των υποχρεώσεων, οι καταθέσεις σε δανειστές στην Τουρκία έφτασαν τα 3,6 τρισεκατομμύρια λίρες (442,2 δισεκατομμύρια δολάρια) από το τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση 30% σε ετήσια βάση.

Ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τα συνολικά δάνεια σε μετρητά – όσο χαμηλότερο το καλύτερο – ήταν 3,79% έναντι 4,69% τον Μάρτιο του 2020.

Από τα τέλη Μαρτίου, λειτουργούσαν στην Τουρκία συνολικά 52 κρατικές, ιδιωτικές και ξένες τράπεζες – συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών καταθέσεων, των τραπεζών συμμετοχών, των αναπτυξιακών και των επενδυτικών τραπεζών.

Ο τομέας απασχολούσε 202.841 υπαλλήλους που εξυπηρετούσαν 11.185 καταστήματα τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό με 44.288 ΑΤΜ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή