Το τέλος του σκληρού lockdown που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου πανηγυρίζουν από σήμερα οι Βιεννέζοι, όπως και οι κάτοικοι τριών ακόμη κρατιδίων της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα με την άρση της καραντίνας αίρονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και επαναλειτουργεί το λιανικό εμπόριο και οι υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, όπως τα κομμωτήρια. Επίσης άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους τα μουσεία, οι πολιτιστικοί χώροι και οι ζωολογικοί κήποι.

Αν και η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους εσωτερικούς χώρους, παύει να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Επόμενο βήμα, από τις 19 Μαίου, θα είναι το άνοιγμα της εστίασης, του τουρισμού και του αθλητισμού, αν και πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας και την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, για όσους δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Ήταν σωστό που υπήρξαμε μία από τις πρώτες χώρες που βασιστήκαμε σε μαζικά τεστ και αναλάβαμε στοχευμένες δράσεις σε περιφερειακό και όχι εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας και με αυτά τα δύο μέτρα μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα από άλλες χώρες το τρίτο κύμα» σχολίασε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Θυμίζουμε πως το νέο κύμα των σκληρών μέτρων είχαν εφαρμοστεί από τις αρχές Απριλίου λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της μεγάλης πίεσης που είχε δεχτεί το εθνικό σύστημα υγείας και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με τη χαλάρωση των μέτρων, οι αρχές αναμένουν και πάλι μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων, όμως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται ανησυχητικό καθώς οι εμβολιασμοί στη χώρα συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς, όπως και η εκτεταμένη χρήση υποχρεωτικών τεστ κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή