Σημάδια ανάρρωσης παρουσίασαν οι επιδόσεις της Estee Lauder Cos Inc. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε την τελευταία χρονιά ο κλάδος των καλλυντικών συνολικά, λόγω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που κράτησαν τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι. Εξάλλου, η χαλάρωση των μέτρων και η προοπτική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα εκτιμάται ότι θα επιταχύνει την ανάκαμψη του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ανακοίνωσε συνολικές πωλήσεις ύψους 3,86 δισ. δολαρίων από 3,35 δισ. δολαρίων πέρυσι, αν και χαμηλότερα από τα 3,94 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη γύρισαν και πάλι σε θετικό έδαφος φτάνοντας τα 456 εκατ. δολάρια ή 1,24 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με τις ύψους 6 εκατ. δολαρίων ζημιές της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Τη μεγαλύτερη πίεση συνέχισαν, ωστόσο, να δέχονται τα τμήματα καλλυντικών και make up, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των δημοφιλέστερων ονομάτων της φίρμας, όπως τα M.A.C και τα Bobbi Brown να υποχωρήσουν συνολικά κατά 11% στα 1,02 δισ. δολάρια.

«Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες αναφορικά με τις πωλήσεις και τα κέρδη, παρά το γεγονός πως οι αγορές συνέχισαν να αισθάνονται έντονα την πίεση του Covid-19 καθ’ ολη τη διάρκεια του τριμήνου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO, Φαμπρίτσιο Φρέντα, επισημαίνοντας δε, την ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεων στις αγορές της Ασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή