
Η οικονομία των ΗΠΑ έχει βελτιωθεί, αλλά «δεν έχει ακόμα διαφύγει τον κίνδυνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ τη Δευτέρα, στα πρώτα του σχόλεια ενόχει της επικείμενης μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση των νοικοκυριών στη χώρα.
Η έκθεση περιγράφει με γλαφυρό τρόπο αυτό, που εδώ και και καιρό υποστηρίζουν οι αναλυτές, δηλαδή το δυσανάλογο πλήγμα που υπέστησαν ομάδες του πληθυσμού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους λιγότερο μορφωμένους και τους εργαζόμενους γονείς να υποφέρουν περισσότερο.
«Η οικονομία ξανανοίγει, φέρνοντας ισχυρότερη οικονομική δραστηριότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Πάουελ, υπογράμμιζοντας ότι αυτή είναι μια προοπτική υψηλού επιπέδου, και πως θα πρέπει να ρίξουμε ματιά στο τι συμβαίνει και στο «σε επίπεδο του δρόμου».
Σύμφωνα με τον Πάουελ στο κατώτερο αυτό σημείο αναφέρεται η ετήσια έκθεση της Fed για τα νοικοκυριά, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα.
Η έκθεση αυτή εστιάζει σε κάποιες διαφορετικές επιπτώσεις της πανδημίας, ένα ζήτημα στο οποίο έχουν εστιάσει και άλλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και δεσμεύθηκαν να αναλύσουν για το πώς προχωρά η οικονομική ανάκαμψη και πότε μπορεί να είναι πλήρης.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 22% των γονέων «είτε δεν εργάζονταν, είτε εργάζονταν λιγότερο λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τη φροντίδα των παιδιών» καθώς έκλεισαν τα σχολεία με το ποσοστό να είναι ακόμα μεγαλύτερο για τις αφροαμερικανίδες και τις ισπανόφωνες μητέρες, στο 36% και στο 30% αντίστοιχα.
Επίσης, περίπου το 20% των ατόμων ηλικίας 25 έως 54 ετών- χωρίς τετραετές πτυχίο κολεγίου απολύθηκαν το 2020, έναντι 12% για όσους έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο.
Ο Πάουελ υπογράμμισε επίσης ότι περίπου το 14% των λευκών απολύθηκαν στα πρώτα χρόνια εργασίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με το 20% ή περισσότερο για τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους.


Latest News

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου