![ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν από 4 έως 6 Μαΐου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/EVT_AMAXOSTASIO_OSY_RENTH_LEOFOREIA-40_med.jpg)
Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ αύριο Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:
Τρίτη 4 Μαΐου 2021
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00.
Το Μετρό γραμμές 2&3 θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00 με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποημένοι σ´ αυτό το διάστημα.
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία. Εξαιτίας της απεργίας θα υπάρξει σήμερα αναστολή των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας και αναστολή του δρομολογίου 3632 της γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης -Σερρών.
Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό) .
Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.
Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.
Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».
Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος