Κάτω από το όριο των 69 δολαρίων το βαρέλι υποχώρησε σήμερα η τιμή του brent, που φαίνεται να δυσκολεύεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 70 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για την ανισορροπία που υπάρχει στους ρυθμούς ανάκαμψης των οικονομιών επηρεάζοντας και τα επίπεδα ζήτησης.

Πραγματικά, σε Ευρώπη, Κίνα αλλά και Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν σαφή σημάδια βελτίωσης της κατανάλωσης καυσίμων. Μάλιστα τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα χθες έδειξαν υποχώρηση τους στα χαμηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο. Όμως, η πολύ σημαντική αγορά της Ινδίας πιέζεται ιδιαίτερα από την έκρηξη των κρουσμάτων που βιώνει (πάνω από 350.000 νέα κρούσματα ημερησίως) λόγω της υψηλής διάδοσης της νέας ινδικής μετάλλαξης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη τάσεις υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Επίσης, η Ιαπωνία προσανατολίζεται σε διεύρυνση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβάλει στο Τόκιο και σε αρκετές ακόμη περιοχές, από τον περασμένο μήνα, θέλοντας να βεβαιωθεί πως τα κρούσματα δεν θα… «ξεφύγουν» θέτοντας σε κίνδυνο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Ιούλιο

Έτσι, αν και οι διεθνείς πετρελαϊκές τιμές, που έχουν βέβαια αναρρώσει πλήρως από την περσινή βουτιά, φλερτάρουν με το όριο των 70 δολαρίων, δεν καταφέρνουν να το ξεπεράσουν, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές φανερώνει την αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά.

«Η αποτυχία του Brent να ξεπεράσει το όριο των 70 δολαρίων επιβεβαιώνει πως υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία για τις προοπτικές των επιπέδων ζήτησης» σχολίασε χαρακτηριστικά σε σημείωμα της η ING Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές