Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν σήμερα οι μετοχές στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φλερτάροντας με ιστορικά επίπεδα καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η AB Inbev και άλλες τράπεζες της Ευρωζώνης τόνωσαν το επενδυτικό φρόνημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 αυξήθηκε κατά 0,2%, με τους τομείς τροφίμων και ποτών, κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών να ηγούνται της ανόδου.

Η μετοχή της Anheuser-Busch InBev κέρδιζε 3,4% στο άνοιγμα μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς στο α’ τρίμηνο του έτους και την είδηση ότι ο Μισέλ Ντουκέρις, επικεφαλής των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική, θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Μπρίτο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Η ιταλική UniCredito είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται 4,5%, ενώ και η γαλλική Societe Generale εκτινάχθηκε 6,1% στον απόηχο της ανακοίνωσης τριμηναιών κερδών -καλύτερων των προσδοκιών της αγοράς.

Ο ευρύτερος τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης ενισχύθηκε 1% στο άνοιγμα για να σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά 14 μηνών. Η μετοχή της Volkswagen υποχωρούσε 0,5% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανέβασε τον στόχο για το λειτουργικό περιθώριο του 2021.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικής Next ενισχύθηκε 2% μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, όμως η γερμανική Curevac είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 10% με την είδηση πως ο Πρόεδρος Μπάϊντεν υποστηρίζει την ιδέα της άρσης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Οι επενδυτές θα περιμένουν ενδείξεις για την πορεία οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωζώνης μέσα απο τις δηλώσεις των μελών της ΕΚΤ.

Η ημέρα αναμένεται δραστήρια για τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου εν αναμονή των αποφάσεων της Τράπεζας της Αγγλίας και των περιφερειακών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Σκοτία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές