Την πεποίθηση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρει πρόσθετα χρήματα, θα κινητοποιήσει επενδύσεις και κατά συνεπεία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό διαπιστώθηκε και σε διαδικτυακή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε χθες με Γάλλους εκπρόσωπους επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην οικονομία μας.
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι και τα δικά μας μακροοικονομικά σενάρια δείχνουν μέση ανάπτυξη τα επόμενα 4 χρόνια της τάξης του 4% με πολύ καλύτερα στοιχειά το 2022.
Τέλος, αναφερόμενος στην χθεσινή έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου που οι πρόσφορες ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, μίλησε για καλή εξέλιξη και επεσήμανε ότι σε αυτά τα θετικά νέα πρέπει να προστεθούν η πορεία του δεκαετούς ομόλογου που η απόδοση του έχει πέσει από το 2019 από το περίπου 3 στο 0, 9%, αλλά και οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.
Latest News
Στο 9,4% υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο - Η Ελλάδα παραμένει στο «βάθρο» της ΕΕ
Στην ανεργία παραμένει ένας στους πέντε νέους Έλληνες, κατά την ΕΛΣΤΑΤ - Τέταρτη χειρότερη επίδοση σύμφωνα με Eurostat
ΤτΕ: Στο 2,5% η ελληνική ανάπτυξη - Ποιοι οι κίνδυνοι
Για τα δύο επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 2,3% το 2026 και περαιτέρω στο 2% το 2027
Ανάπτυξη στο 2,4% για το 2025 βλέπει το ΙΟΒΕ
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι οι πάγιες επενδύσεις αναμένεται να υπερβούν την φετινή τους επίδοση, με υψηλότερη ετήσια διεύρυνση το 2025 (+9,5%)
Υποχώρησαν 6% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο
Σε μηνιαία βάση η ανεργία κινήθηκε ανοδικά, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 15.637 άτομα ή 1,6% από Νοέμβριο προς Δεκέμβριο
Οριακή επιβράδυνση πληθωρισμού στο 2,9% στην Ελλάδα - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του ευρωπαϊκού όρου,